Deputatul Emanuel Ungureanu: ”Doi medici de la Clinica de Chirurgie 2 operează ilegal de doi ani”. Managerul spitalului de urgență: ”Voi declanșa o anchetă internă”

Deputatul Emanuel Ungureanu a postat în această seară pe facebook informația potrivit căreia doi medici de la Clinica Chirurgie 2 din cadrul Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca ar opera ilegal de peste doi ani. De asemenea, acesta a anunțat că joi va depune o plângere penală împotriva celor pe care-i acuză că au permis un asemenea lucru.

”Mâine, la ora 12.30, voi depune la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, documente, probe zdrobitoare, imagini, dovezi limpezi care ridică suspiciuni URIAȘE cu privire la fapte penale cum ar fi: abuz în serviciu în formă continuată, fals și uz de fals, fapte care ar fi comise de către medici din Spitalul Județean de Urgență Cluj dar și de către managerul acestui spital, pe nume, Petru Șușcă.
Toate documentele pe care le voi depune la Parchet vor demonstra în scurt timp faptul că tot ce am declarat public în ultimii ani despre managementul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj este perfect adevărat.”, a scris deputatul clujean în postarea sa.

Emanuel Ungureanu a postat și un video filmat în Blocul Operator Chirurgie 2, în luna martie 2019, unde este surprins în sală, în timpul unei intervenții chirurgicale, unul dintre cei doi medici acuzați că operează ilegal.

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Petru Șușca, a declarat pentru Transilvania Reporter că va verifica mâine dimineață afirmațiile deputatului USR, dar că consideră inimaginabil ca cineva să intre în sala de operații și să efectueze intervenții chirurgicale fără a avea acest drept.

O să declanșăm o anchetă internă, o să mă interesez despre ce e vorba la subalternii mei, dar consider că fără să fii angajat al spitalului și să intri în blocul operator este un act iresponsabil. Deocamdată nu pot să vă spun mai multe, vedem ce va evidenția ancheta internă, iar dacă domnul deputat va depune această plângere penală, sigur că instituțiile statului vor verifica veridicitatea afirmațiilor făcute de acesta. Să nu uităm că suntem în campanie electorală și va veni la noi și Corpul de control al ministrului Sănătății.”, ne-a declarat Petru Șușca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu