Depozit de materiale pirotehnice descoperite în locuința unui bărbat din Turda

Polițiștii clujeni au descoperit, cu ocazia a două percheziții, 202 articole pirotehnice în locuința unui bărbat de 49 de ani din Turda.

„La data de 17 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj au desfășurat două percheziții în municipiul Turda, la locuința unui bărbat de 49 de ani, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni la regimul materiilor explozive. În cadrul perchezițiilor desfășurate au fost identificate și ridicate pentru continuarea cercetărilor un număr de 202 bucăți de articole pirotehnice, deținute fără drept”, se arată într-un comunicat transmis duminică de IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, documentarea activității infracționale a fost demarată la data de 14 decembrie, cu ocazia unor acțiuni de verificare desfășurate de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj pe linia desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, conform prevederilor legale.

„Astfel, la acea dată, în baza activităților informativ-operative, aceștia au depistat în parcarea unei societăți comerciale din municipiul Turda un bărbat, de 33 de ani, din comuna Mihai Viteazu, care oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoriile P1 și F2. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării greutatea de aproximativ 26 kg materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 2.750 de lei. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni de articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, republicată”, se mai arată în comunicat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu