De Ziua Mondială a Educației – Nominalizări la Premiul Mentor pentru excelență în educație. Profesorul pe care l-ai iubit!

Zece profesori și antrenori sunt premiați anual cu Premiul Mentor pentru excelență în educație. Cu fiecare oczie, profesori care nu mai așteptau recunoștință din partea cuiva, oameni dedicați, aproape necunoscuți, se trezesc recompensați pentru munca pe care ei nu se așteptau să fie observată de cineva. Am văzut la galele Mentor oameni cu lacrimi în ochi. Profesori de sport, de chimie, de matematică, de pian, copleșiți de emoție. Viața lor se desfășurase în tăcere și-n modestie, sngura bucurie fiind întâlnirea cu elevii.

Fundația Pentru Comunitate a lansat aceste premii în bani susținută de Compania MOL România, iar inițiativa lor este de apreciat cu cât merge constant peste 10 de ani.

Și anul acesta, aveți ocazia să le mulțumiți dascăloilor care au salvat destine, au construit oaeni , au lucrat în mijlocul haosului pentru copiii noștri.

Nominalizările se depun până la sfârșitul anului.

Premiul constă dintr-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei.

Programul se organizează anual, începând din 2010, din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor lor, au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor.

 Pot fi nominalizați acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Organizatorii doresc să fie nominalizați acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale.

Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație.

Orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu cât și în numele unui grup.

Detalii și formular de nominalizare se găsesc pe site-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor

Gala Premiilor Mentor va fi organizat în primăvara anului viitor în sala Amfiteatru de pe acoperișul Teatrului Național București.

Distribuie:

Postaţi un comentariu