De Ziua Internațională a Pisicilor, o vizită în Timișoara, „La pisici”

Angela și Romeo își așteaptă clienții în Timișoara, „La pisici”

Dacă tot este miercuri Ziua Internațională a Pisicilor, venim cu o veste rea și cu una bună: vestea rea e că, în Cluj-Napoca, în continuare, ideea unei cafenele cu pisici nu merge, după ce Lady Cat s-a închis acum mai bine de doi ani. Vestea bună e că ideea a renăscut la Timișoara, unde Angela și prietenul ei, Raul, investesc timp și energie în „La Pisici Cafe”, semn că, indiferent de probleme, la final tot pisicile înving.

„În SUA de exemplu, la facultățile de top, studenții au ocazia sa se relaxeze in preajma puilor de pisică sau de câine în sesiune și așa scapă de stres, devin mai motivați și mai productivi. Mai mult decât atât, îi salvăm pe pisoiași pentru că luptăm să le găsim familii iubitoare. Cine ne trece pragul găsește, în primul rând, 19 suflete care abia așteaptă să fie mângâiate, o curte plină cu mobilier din paleți colorați, pereți pictați de oameni talentați și un interior cald și primitor. Nu e o cafenea de lux și asta e și ideea. Vrem ca oameni să se simtă ca acasă”, explică Angela Novăcescu.

Locatarii blănoși ai cafenelei sunt de fapt pisici abandonate și salvate de către oameni inimoși.

„Pisicuțele care vin la noi trebuie să aibă între 6 săptămâni și 3 luni și îi rugăm pe cei care ni le aduc să le facă primul vaccin și deparazitarea internă și externă pentru a-i putea integra cu ceilalți pisoiași. Mai departe, ne ocupam noi. Am primit o pisică cu lăbuța ruptă, de exemplu. Dar am reușit să o operăm și și-a găsit între timp stăpân”, mai spune Angela.

Pentru că da, cine merge la cafea La pisici poate pleca acasă cu o pisică. Sau chiar mai multe. Singura condiție e ca animalele să fie ținute preponderent în interior, unde să se bucure de grija și iubirea unor stăpâni responsabili.

„Îngrijirea pisoiașilor este prioritatea noastră. Colaborăm cu veterinari, avem baie specială pentru ei și le dăm mâncare super premium la recomandarea lor. În jurul acestei cafenele s-a creat o comunitate puternica de oameni care se mobilizează și donează mâncare, iar asta ne ajută foarte mult. Ne-am asumat un rol educativ și îi încurajăm pe părinți să îi aducă pe copii la noi. Vrem ca cei mici să afle cum să se comporte cu un animăluț, să povestim cu ei, să le arătăm cum e corect să țină în brațe o pisi

cuță, să le explicăm de ce nu e bine să o tragă de coada și de ce nu e ok să îi dea de mâncare biscuiți sau dulciuri, să o strângă prea tare sau să o fugărească”, mai spune Angela.

Cafeneaua La Pisici este deschisă în Timișoara, pe strada. Mihail Jora, la numărul 3.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu