Dar de sărbători. Sute de cărți au fost oferite șoferilor care au tranzitat GOTO Parking din incinta Aeroportului „Avram Iancu” din Cluj

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) și GOTO Parking au încheiat un parteneriat prin care se dorește popularizarea evenimentelor FICT. Prima acțiune a avut loc chiar în perioada  dintre sărbătoriloe de iarnă în cadrul proiectului „GOTO Parking încurajează lectura”.

Șoferii care și-au parcat autoturismul în incinta GOTO Parking de la Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca au avut parte de o surpriză inedită la întoarcere: au găsit o carte cadou pe parbriz, pe care să o citească cu drag de sărbători.

În total, 300 de cărți au fost lăsate pe mașini sau au fost înmânate celor care au tranzitat parkingul din incinta Aeroportului clujean. Prin acest parteneriat vor fi susținut mai multe acțiuni ce vor avea loc în 2022, din dorința de a construi împreună o nouă cultură a cărții, care îndeamnă oamenii să se bucure de lectură.

„Ne dorim să susținem proiectele clujene, așa că am decis să colaborăm cu Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) și să ajutăm la promovarea culturii scrise. Am avut o primă acțiune, iar șoferii care au staționat în GOTO Parking au primit câte o carte cadou.

A fost ceva nou, ceva inedit, iar clienții noștri s-au bucurat de acest mic cadou simbolic. Când faci parte dintr-o comunitate, trebuie să te implici activ, fiindcă doar așa putem să creștem individual, ajutându-ne să creștem împreună. GOTO Parking dorește să fie mai mult decât o simplă parcare, dorește să fie un loc unde oamenii să găsească bucurie prin evenimente inedite, prin facilitățile oferite de digitalizare, prin confort”, a declarat Dan Danciu, directorul general GOTO Parking.

Prin intermediul acestui parteneriat, GOTO Parking și-a asumat misiunea de a susține FICT în demersurile sale de a promova cultura scrisă. Reprezentanții festivalului susțin că în curând vor lansa o serie de evenimente care au ca scop atragerea atenției asupra cărții, fără a se limita la evenimentul internațional pe care îl organizează în fiecare an.

„Dragostea pentru lectură poate să apară în cele mai neobișnuite locuri, chiar și în parcarea aeroportului din Cluj. Ne-am bucurat enorm când reprezentanții GOTO Parking au venit înspre noi și ne-au spus: vrem să ajutăm. Într-o comunitate, este bine să ne susținem unii pe alții. Lupta pentru promovarea lecturii nu este una ușoară. Am câștigat câte o bătălie cu fiecare ediție a FICT, dar noi vrem, în final, să câștigăm războiul.

Vrem să nu ne rezumăm doar la festivalul propriu-zis, ci ne dorim ca pe parcursul unui an să realizăm diferite acțiuni prin care să atragem atenția iubitorilor de lectură și să promovăm cărtile, în general. Cred cu tărie că acest parteneriat cu GOTO Parking este un pas important în această direcție”, a spus Gabriel Bota, Directorul Festivalului Internațional de Carte Transilvania.

Cărțile au fost achiziționate de către GOTO Parking de la două edituri clujene, și anume Editura Școala Ardeleană și Editura Casa Cărții de Știință.

GOTO Parking este cea mai modernă parcare de aeroport din România, situată în proximitatea Aeroportului Internațional „Avam Iancu” din Cluj-Napoca.
Parcarea beneficiază de un sistem performant de identificare a numerelor de înmatriculare auto, de un sistem modern de plată prin intermediul aplicației yeParking și de posibilitatea de rezervare din timp a locului de parcare, pentru a evita timpii lungi de așteptare.

Din 2019, de la preluarea parcării aeroportului din Cluj, acest obiectiv a fost modernizat și adaptat constant în interesul clienților, oferind servicii similare cu cele întâlnire pe orice aeroport european pentru a reduce stresul și imprevizibilitatea de a găsi un loc de parcare într-una dintre cele mai tranzitate zone din municipiul Cluj-Napoca.

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) este un eveniment care a luat naștere în anul 2013 în inima municipiului Cluj-Napoca și care, de atunci, a evoluat încontinuu. An de an, FICT își propune, prin evenimentele sale, să atragă atenția tinerilor asupra necesității lecturii, să promoveze responsabilitatea socială și culturală, diversitatea, implicarea civică și susține cultura scrisă română și universală.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu