Daniel Barbu, ministrul anti-Cluj, e bun de demis

Daniel Barbu (dreapta), alături de prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la Senat, că afirmaţiile recente ale ministrului Culturii, Daniel Barbu, legate de bugetul anti-HIV sunt „de natură să genereze demisia din funcţia de ministru”, informează Mediafax.

„Nu am apucat să discut cu domnul ministru Barbu acest lucru, dar punctul meu de vedere este că aşa ceva, o asemenea declaraţie, indiferent de motivele care au generat-o, de conjunctură, de orice… sunt de natură să genereze demisia unui ministru, oricât de bun ministru ar fi fost şi oricâte merite ar fi avut”, a spus Antonescu într-o declaraţie de presă.

Ministrul Daniel Barbu a participat, duminică, la o serie de manifestări la Teatrul Naţional din Craiova, iar, la finalul acestora, a răspuns mai multor întrebări venite din rândul celor prezenţi în sala de spectacole.

Printre răspunsurile ministrului s-a numărat şi cel în care a făcut referire la suma mare alocată pentru programul de prevenire şi combatere HIV/SIDA: „La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg”, a spus ministrul Daniel Barbu.

Ministrul Barbu s-a remarcat și prin atitudinea anti-Cluj în competiția națională pentru obținerea statutului de Capitalaă Culturală Europeană 2021 și favorizarea orașului Timișoara. „Obiectivul pentru mine ca şi pe prietenii din Timişoara este de a promova o cascadă de proiecte, pentru a face de nerefuzat candidatura oraşului la statutul de Capitală Culturală Europeană în anul 20210”, declara în martie ministrul Barbu.

Ulterior, prezent la Cluj, în septembrie, ministrul îți nuanța poziția: „La Timişoara am declarat şi le-am urat succes şi le doresc să-şi atingă obiectivul, dacă asta vor, de ce să nu le doresc să ajungă acolo unde intenţionează să ajungă?”.

Oricum, directorul Asociației Cluj – Capitală Culturală Europeană, Florin Moroșanu, nu și-a ascuns bucuria la auzul veștii că ministrul și-a pierdut susținerea din partea liderului PNL. „Numai pe noi nu a apucat să ne susțină (ministrul Daniel Barbu – n.r.) și uite-l că pleacă și nu mai avem onoarea sa fim «susținuți» și noi de dl Ministru al Culturii. Doamne ajuta!”, a comentat Moroșanu pe contul personal de Facebook.

Distribuie:

Postaţi un comentariu