Dan Barna: ”Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS”

Dan Barna a anunțat că Alianța USR-PLUS nu îl mai susține pe premierul Florin Cîțu. El a cerut o întâlnire de urgență a liderilor Coaliției pentru a decide retragerea sprijinului politic al acestuia după „decizia unilaterală și imatură politic” de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„România este într-un război cu pandemia COVID. În astfel de momente se testează maturitatea liderilor care o conduc. Demiterea, în această dimineaţă, de către premierul Cîţu a ministrului Vlad Voiculescu e o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică mari semne de intrebare asupra capacităţii premierului Florin Cîțu de a conduce o coaliţie funcțională într-o perioadă complexă. Ne-am asumat să luăm deciziile împreună prin consultare şi dialog, asta s-a întâmplat până azi.

În această dimineaţă am fost chemat de premier la o discuţie în care mi-a comunicat o decizie deja luată și transmisă președintelui. Nu a existat o consultare prealabilă, nici ieri, cu atât mai mult cu cât agreasem că ieşim din acest joc de balet politic în care fiecare încearcă să-și mărească impresia politică. E o decizie prin care premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS.

Cerem o întâlnire de urgență astăzi sau cel târziu mâine Coalției oentru a avea un dialog responsabil pentru a discuta retragerea sprijinului politic al premierului Cîțu și cum va continua USR-PLUS să păstreze responsabilitatea alături de PNL și USR pentru ce înseamnă România după criză.

Am încrederea în înțelepciunea Coaliției de a găsi soluții pentru ca România să meargă mai departe”, a declarat Dan Barna.

De asemenea, liderul USR a adăugat că a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis, neexcluzând o mediere a acestuia.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu