Dacă e miercuri, e alarmă

Mâine dimineață, începând cu ora 10.00, va avea loc un nou exerciţiu „Miercurea Alarmelor”, anunță Inspectoratul pentru Situați de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj.

„Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmarească informările ISU Cluj, a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și a Departamentului pentru Situații de Urgență. Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice”, transmit reprezentanții ISU Cluj.

Începând cu luna august a anului 2017, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfăşoară exerciţii de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirii timpului de reacţie al autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă.

Scopul exerciţiilor este de a antrena autorităţile administraţiei publice locale, de a pregăti populaţia prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare şi a verifica funcţionarea sirenelor de alarmare publică.

Distribuie:

Postaţi un comentariu