„Cursuri de studenție” pentru bobocii de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Foto: Dan Bodea

Studenții boboci ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au avut parte de o săptămâna dedicată lor în exclusivitate, cu zile pline de activități culturale, sociale și sportive, în perioada 1 octombrie – 7 octombrie 2014.

Festivităţile de deschidere a anului universitar 2014-2015 au adunat în amfiteatrele facultăţilor bobocii anului I care şi-au întâlnit pentru prima dată noii colegi şi viitorii profesori. Au urmat „Orele de dirigenţie” și „Cursurile de studenție“, în cadrul cărora, proaspeţii studenţi s-au întâlnit cu consilierii de studii și studenții anilor mai mari.

În 2 octombrie s-a desfăşurat turul oraşului „Cluj Low Pass”, organizat sub forma unui concurs “treasure hunt“, în care s-au întrecut cinci echipe de boboci. Zilele de  4 şi 5 octombrie au fost dedicate competiţiilor sportive „Boboci în mişcare”: competiţia de fotbal şi competiţia de baschet. Ziua de duminică, 5 octombrie, a început cu expoziţia de artă a studenţilor specializării Arte Plastice şi Decorative – Pictură, de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Centrul Universitar Nord Baia Mare, care s-a desfășurat la Centrul de Cultură Urbană „Casino” din Parcul Central.

În aceeași zi la ora 14.00 s-a dat startul turului ciclist al oraşului – „Boboci pe Biciclete”, la care au participat şi studenţii anilor mari, angajaţi ai universității, precum și iubitorii de ciclism din cadrul firmelor partenere. Acţiunea a fost organizată cu implicarea Asociaţiei Studenţeşti EUROAVIA şi în parteneriat cu Asociaţia Sportivă Civică şi Ecologistă, Clubul de Cicloturism „Napoca” şi Asociaţia Green Revolution. În zilele de 6 și 7 octombrie, Clubul Cultural al universității a oferit bobocilor spectacole și ateliere de teatru.

Proiectul „Săptămâna Bobocilor” a fost organizat de OCOC – Oficiul de Consiliere şi Orientare în Carieră al universităţii – centru acreditat de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă pentru a oferi consiliere, asistenţă şi monitorizare în dezvoltarea profesională a studenţilor şi absolvenţilor Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca care dezvoltă susţinut programe pentru studenţi.

Scopul acestui proiect a fost integrarea studenţilor anului I în viaţa universitară şi familiarizarea cu oraşul, campusul universitar şi mediul academic, fapt ce reprezintă  preocuparea  constantă a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca pentru toţi studenţii săi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu