Curs gratuit de prim-ajutor la Maratonul Resuscitării

SMURD Cluj, alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj, organizează o nouă ediție a Maratonului Resuscitării.

Pentru că stopul cardio-respirator poate apărea oricând, oriunde și mai ales la oricine, iar cu fiecare minut de la instalarea stopului cardio-respirator, dacă nu se intervine cu măsuri de prim-ajutor, șansele de supraviețuire ale victimei scad semnificativ, clujenii au șansa să învețe cum să aplice manevrele de resuscitare corect.

Maratonul Resuscitării va avea loc sâmbătă, între orele 10:00 – 20:00, la Foodcourt Vivo! din Cluj-Napoca, iar publicul va beneficia de un curs gratuit de prim-ajutor, din partea medicilor și paramedicilor SMURD. În cadrul lecțiilor vor fi explicate manevre salvatoare, pe care le poate aplica oricine și vor fi expuse  inclusiv manevrele de resuscitare de bază ale copilului. Totodată, publicul va putea exersa tehnicile pe manechine speciale.

Atelierele încep succesiv și se repetă pentru întreaga zi, astfel încât participanții au posibilitatea să se alăture la orice oră, fără a fi necesară o înscriere prealabilă. De asemenea, limba de predare principală este româna, însă se asigură predare și în limbile engleză, germană, maghiară și franceză.

Proiectul Maratonul Resuscitării a debutat în anul 2015 la inițiativa studenților voluntari din cadrul SMURD Cluj și s-a bucurat de fiecare dată de interesul publicului larg. Evenimentele au fost organizate în parteneriat cu medicii din cadrul UPU-SMURD și pompierii din cadrul ISU Cluj și s-au răspândit la nivel național.

Distribuie:

Postaţi un comentariu