Cruce și pe Guvernul Ciucă. PSD: ”Un guvern minoritar este o greșeală foarte mare. Nu susținem așa ceva”

Marcel Ciolacu, președintele PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat vineri, că este exclus ca partidul său să voteze un guvern minoritar PNL – UDMR. Ciolacu susține că este o greșeală foarte mare susținerea unui guvern minoritar iar în acest context, PSD e de acord cu un guvern de tehnocrați sau cu alegerile anticipate.

Soluția unui guvern minoritar este o greșeală foarte mare și noi nu putem susține așa ceva. Când ai de-a face cu patru crize, economică, sanitară, socială și politică, nu poți cu un guvern minoritar. Îți trebuie un guvern stabil, cu o majoritate în Parlamentul României. Un guvern minoritar este o ruptură între guvern și parlament. Știu că au mai existat guverne minoritare în România, dar nu în astfel de situații de criză. Cu certitudine, PSD nu va vota un guvern minoritar”, a declarat astăzi liderul PSD.

Președintele PSD mai spune că “dacă PNL e așa sigur că trece guvern minoritar, înseamnă că are deal cu USR“.

Suntem deschiși la orice variantă, nu e prea târziu pentru un guvern tehnocrat. Haideți să lăsăm procedurile constituționale să aibă loc. Când nu se mai poate rezolva o criză, te întorci la popor și faci anticipate“, a mai spus Marcel Ciolacu.

Declarația liderului PSD vine după ce liberalii au hotărât, joi seară, într-o ședința la vila Lac cu președintele Klaus Iohannis, să meargă în Parlament și să ceară votul pentru un guvern minoritar.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu