Critical Mass. Bicicliștii clujeni vor piste și siguranță în trafic

Foto: Dan Bodea

O nouă ediție Critical Mass va avea loc vineri, 27 martie 2015, de la ora 17:30. Locul de întâlnire al bicicliștilor este Piața Unirii. De aici, aceștia vor porni în „marș” prin oraș.  Pe rețeaua de socoializare unde e anunțat evenimentul, se precizează că acesta nu are organizatori, autorizaţie sau escortă din partea poliţiei. Traseul nu este prestabilit.

Clujenii doresc să atragă atenția autorităților locale cu privire la faptul că: pistele de biciclete sunt cea mai eficientă şi rapidă soluţie pentru încurajarea traficului alternativ; un biciclist are aceleaşi drepturi ca un şofer şi ar trebui să se poată bucura de acestea în siguranţă în trafic; o linie pe trotuar nu este pistă de bicicletă.

„În măsura în care se pot integra în pluton, este încurajată participarea oricărei forme de transport nemotorizat (skate, longboard, rol etc). Evenimentul poate primi participanţi de toate vârstele. Pentru începători sau copii sub 14 ani e recomandabil să încerce să se integreze şi ei în pluton, iar ceilalţi participanţi sunt chemaţi să acorde sprijin şi protecţie acestora împotriva pericolelor care pot veni de la mijloace de transport motorizate şi să ajute aceste persoane să se încadreze în pluton”, se arată în descrierea evenimentului.

Luna aceasta Critical Mass-ul din Cluj își va arăta solidaritatea cu oamenii din Sao Paolo care lupta pentru infrastructura de biciclete, pentru respect în trafic și un mediu mai curat și mai lipsit de ambuteiaje.

Critical Mass este un eveniment care se desfăşoară la scară globală, în ultima vineri a fiecărei luni. Născut oficial sub acest nume în San Francisco, pe 30 Octombrie 1992, marşul este vocea milioanelor de biciclişti (şi nu numai) cerându-şi dreptul la o infrastructură urbană, respect şi siguranţă în trafic.

Distribuie:

Postaţi un comentariu