Cristea îl ia la întrebări pe Şova despre Autostrada Transilvania

Pentru că au trecut câteva luni de la rezilierea contractului cu Bechtel, deputatul PSD, Aurelia Cristea cere răspunsuri de la ministrul Şova şi-l întreabă ce are de gând să facă în privinţa Autostrăzii Transilvania.

„Vă solicit, domnule ministru, spune Aurelia Cristea, să-mi comunicaţi strategia pe care o are ministerul pe care îl conduceţi, pentru atragerea de finanţări în scopul finalizarii Autostrăzii Transilvania şi când estimaţi că ar putea fi finalizată.”

În 29 mai, 2013, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) a anunţat rezilierea contractului cu compania Bechtel, pentru construirea Autostrăzii Transilvania (Braşov-Borş). În acelaşi timp, Şova a spus că printre soluţiile pe care România le are la dispoziţie pentru a finanţa acest obiectiv se numără parteneriatul public-privat, concesiunea, accesarea unor fonduri transfrontaliere pentru o anumita portiune.

„Totuşi, consider că cetăţenii din Transilvania, pentru care acest proiect de infrastructură are o importanţă deosebită, trebuie să fie mai bine informaţi asupra viitorului acestei Autostrăzi”, îşi încheie Aurelia Cristea interpelarea.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu