Crin Antonescu susţine votul nominal în cazul proiectului de la Roşia Montană

Foto: Dan Bodea

Preşedintele Senatului şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine votul deschis şi nominal în cazul proiectului minier de la Roşia Montană.

Antonescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Partidul Național Liberal va încerca să aibă o poziţie comună, fără a fi afectată însă libertatea fiecărui parlamentar de a vota cum crede de cuviinţă.

„Ce poziţie voi avea eu personal, ce poziţie va avea PNL va fi clar, va fi asumată, nu va exista nici o ambiguitate. Vom încerca să avem o poziţie a întregului partid, fără a afecta libertatea de vot a fiecărui parlamentar. Nu există nici un motiv pentru a susţine la o asemenea lege votul secret. Toţi trebuie să avem curajul sau demnitatea de a asuma public opţiunea noastră. Eu categoric susţin votul deschis, nominal”, a declarat Crin Antonescu.

Președintele PNL a mai adăugat că nu cunoaşte în detaliu proiectul de lege referitor la Roşia Montană, dar a spus că el trebuie abordat şi social, nu numai din punct de vedere economic.

„Vă mărturisesc că proiectul pe care guvernul l-a trimis mie cel puţin îmi este necunoscut în detaliile sale. Eu cred că în legătură cu acest proiect nu avem de calculat la rece doar strict economic, cred că trebuie să luăm o decizie politică luând în calcul impactul social, pentru că există proiecte fezabile economic, dar care pot avea costuri sociale mult prea mari”, a conchis Crin Antonescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu