„Creatori de viitor – Champions United 2015”, concursul tinerilor excepționali. S-a dat startul pentru depunerea aplicațiilor

eepurl.com

Creatori de Viitor – Champions United, unul din cele mai importante evenimente destinate liceenilor cu performanțe deosebite va avea loc în perioada 17-23 iulie 2015, la Cluj-Napoca. Proiectul va reuni 200 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar, 50 de profesori de top din România, părinți cu implicare deosebită în procesul educațional și 20 de mentori (personalități din business, mediul academic, sport etc).

Agenda celor șapte zile ale proiectului „Creatori de viitor – Champions United” este creată pe modelul programului oficial al „Cluj 2015 – Capitala Europeană a Tineretului”, și va conține mai multe activități, împărțite pe arii de interes.

  • Share Future: zile dedicate unor subiecte din următoarele domenii: IT, tehnologie și inovație, orașul și arhitectura viitorului, finanțe și antreprenoriat, energia viitorului.
  • Share Vision: competiția „Viziunea educației 2025”, activitate care le va da participanților șansa de a lucra la un proiect referitor la viitorul educației, pornind de la enunțul unei viziuni și trecând prin stabilire de obiective și acțiuni strategice practice, fiind ghidați de mentorii prezenți.
  • Share Performance: Gala performanței în educație, eveniment desfășurat în ultima seară, și care va reuni personalități din zona academică, culturală, sportivă, business, administrativă și socială, alături de participanții la Champions United.

Pentru a avea șansa să fie selectați, aplicanții trebuie să fie liceeni și să aibă performanțe într-unul din următoarele domenii: educație, cultură, sport sau leadership școlar.

Primul pas pe care trebuie să-l facă este acela de a completa o aplicație online pe site-ul proiectului, www.creatorideviitor.ro. Tot acolo, cei care doresc pot să propună organizatorilor un profesor deosebit, un părinte cu implicare deosebită în educație sau un mentor pe care și-ar dori să-l întâlnească la Champions United 2015. Perioada de aplicații online se va derula până la 15 aprilie 2015, urmând ca apoi să se realizeze selecția finală a celor 200 de participanți, pe baza criteriilor de selecție urmărite.

Cine sunt creatorii de viitor?

Creatorii de viitor sunt tineri excepționali (în cele mai multe cazuri liceeni, dar și elevi sau studenți deosebiți), selectați în fiecare comunitate pe baza unor parametri de performanță în unul din următoarele domenii: educațional (olimpici internaționali sau naționali, premianți în diverse concursuri educaționale internaționale sau naționale), cultural (câștigători de premii internaționale sau naționale în proiecte sau concursuri de teatru, muzică, dans etc), sportiv (câștigători de cupe, medalii și premii naționale și internaționale în competiții sportive diverse, atât individuale cât și de echipă, leadership școlar (punere în practică a unei idei de antreprenoriat sau implicare deosebită în voluntariat și programe sociale).

Participarea elevilor și profesorilor selectați va fi gratuită.

Proiectul este organizat de Asociația 11even din Cluj Napoca, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Universitatea Babeș Bolyai, Primăria Cluj Napoca și cu o serie de parteneri instituționali, centre culturale, parteneri corporate și media.

Postaţi un comentariu