Controale la brutăriile și unitățile de panificație din județ pentru prevenirea muncii la negru

(Foto enational.ro)

Aproape 30 de brutării și unități comerciale care vând produse de panificație au fost verificate de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, în ultimele zile.

Scopul principal al acțiunii a fost identificarea angajatorilor care nu oferă contracte de muncă angajaților, dar au fost verificate și condițiile de muncă din aceste unități.

Astfel, 27 de brutării și magazine care comercializează produse de panificație au fost vizitate de inspectorii ITM care au aplicat amenzi în valoare totală de 36.000 de lei. Cea mai mare amendă a fost aplicată unei companii care practica munca la negru – 20.000 de lei.

Conform ITM Cluj un alți trei angajatori au fost amendați cu 10.000 de lei pentru că nu au efectuat instructajul salariaților la locul de muncă și pentru că instalațiile electrice nu aveau verificarea periodică obligatorie, în special instalațiile de împământare a echipamentelor de muncă.

Alte trei societăți comerciale au fost sancționate cu amenzi în valoare de 6.000 lei pentru nerespectarea prevederilor privind repausul săptămânal și pentru faptul că nu s-a făcut dovada întocmirii unei evidențe cu programul de lucru al salariaților.

Distribuie:

Postaţi un comentariu