Contracte de zeci de milioane de lei, semnate la Cluj pentru achiziții de aparatură medicală

Foto: Dan Bodea

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că mai multe unități medicale din oraș beneficiază de finanțări în valoare de zeci de milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală.

„Astăzi suntem la Cluj să vorbim despre dezvoltare și oricum la Cluj nu putem face altceva decât să vorbim despre dezvoltare, fiindcă administrația clujeană este un model de concentrare pe investiții și de creștere a nivelului de trai”, a afirmat Raluca Turcan.

Aceasta s-a referit la o serie de contracte de finanțare pentru achiziționarea de aparatură medicală, semnate sâmbătă. Două cu Institutul Regional de Gastroenterologie, unul în valoare de 34,5 milioane de lei și unul de 11,5 milioane de lei. Și, de asemenea, un contract în valoare de 28,5 milioane de lei cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

„Aceste trei contracte pe are le semnăm astăzi se adaugă la nouă contracte deja semnate în total pentru achiziția de aparatură medicală, de aproximativ 100 de milioane de lei, și dacă facem o sumă cu contractele deja semnate plus cele șase proiecte care urmează să fie semnate, vom ajunge la o decontare în valoare de 123 de milioane de euro”, a mai spus vicepremierul.

Raluca Turcan s-a referit și la un alt contract de finanțare semnat sâmbătă, cu Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca, în valoare de 10,5 milioane de euro, pentru screeningul de cancer de col uterin, program de pe urma căruia vor beneficia 170.000 de femei din Regiunea de Nord-Vest.

Distribuie:

Postaţi un comentariu