Condamnare de la ÎCCJ pentru Anna Horvath, fost viceprimar al Clujului

Fostul viceprimar al Clujului, Anna Horvath, a fost condamnat de ÎCCJ la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă într-un dosar început în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016. Sentinţa este definitivă, anunță Mediafax, iar fostul viceprimar a declarat, miercuri, că în urma deciziei ÎCCJ va demisiona din funcţia de consilier local al municipiului Cluj-Napoca.

„ÎCCJ a pronunţat, miercuri, o sentinţă în cazul meu, de doi de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, aceasta fiind definitivă. Eu am învăţat, ca jurist, că sentinţele judecătoreşti definitive nu se comentează, ci sunt executate. Cu conştiinţa împăcată şi curată pot să spun că în cele 954 de zile am încercat cu toate posibilităţile legale să îmi dovedesc nevinovăţia, deşi, de multe ori, mi s-a părut ca o zbatere a celui care are mâinile şi picioarele legate şi este aruncat în apă. După motivarea sentinţei voi merge mai departe la CEDO. În urma sentinţei, îmi voi da demisia din funcţia de consilier local în Consiliul Local Cluj-Napoca, aceasta fiind o funcţie aleasă”, a spus Horvath corespondentului Mediafax.

Potrivit sentinţei ÎCCJ transmisă, instanţa a achitat-o pe Horvath Anna pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani şi a menţinut-o pe cea de doi ani închisoare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, cu interzicerea unor drepturi pe o durată de 2 ani.  Mai mult, Anna Horvath va trebui să presteze 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

De asemenea, ÎCCJ a decis în ceea ce îl priveşte pe omul de afaceri clujean Fodor Zsolt, inculpat, de asemenea, în același dosar, să îl achite pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani, dar a menţinut pedeapsa de 1 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

UDMR consideră că sentinţa prin care fostul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca  a fost condamnat de ÎCCJ la doi ani de închisoare cu suspendare este nedreaptă şi neechitabilă. Potrivit unui comunicat transmis miercuri, UDMR o va susţine pe Horvath Anna în căutarea dreptăţii pe plan internaţional.

Distribuie:

Postaţi un comentariu