Concursuri cu premii pentru tinerii creativi în cadrul Târgului de Cariere în IT

Târgul de Cariere în IT vine în continuarea târgului generalist, desfășurat în perioada 4-5 noiembrie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Târgul de Cariere în IT le-a pregătit o surpriză tinerilor programatori clujeni: pe tot parcursul târgului, joi și vineri, între orele 10:00 și 16:00, sunt așteptați la Casa de Cultură a Studenților să-și demonstreze talentul în programare. Intel, HP și Idea Studios desfășoară competiții de „speed coding”, iar cei care reușesc să rezolve problema în timpul alocat vor câștiga pe loc premii.

Speed Coding Challenge reprezintă noutatea acestei ediții a Târgului de Cariere în IT și sperăm să vedem cât mai mulți programatori talentați. Practic, avem trei zone de speed coding, iar fiecare dintre acestea este dotată și cu o plasmă, pentru ca toată lumea să poată urmări în direct evoluțiile concurenților. Cei care rezolvă problemele în timpul alocat vor câștiga premii și, în plus, își pot demonstra pe loc talentul în fața potențialilor angajatori”, a declarat Louisa Olar, project manager

La standul Idea Studios, participanții vor avea ocazia să codeze un puzzle game în Adobe Flash și în Unity. Compania HP vine cu provocări în limbajele de programare Java și Python, clasate pe diverse grade de dificultate, în funcție de pregătirea fiecărui candidat, iar Intel îi așteaptă pe vizitatori cu teste în Java scrypt. Toate răspunsurile corecte vor fi premiate de către companii, la fața locului.

Siemens Challenge

O altă surpriză pregătită de organizatori este workshopul Siemens Challenge, unde participanții vor avea ocazia să-ți testeze creativitatea și să-și pună imaginația la treabă. Desfășurat în două părți, „Marshmallow Challenge” și „Prototyping at Siemens”, atelierul se adresează studenților și absolvenților în domeniul IT, vorbitori de limba engleză, și se va desfășura în prima zi de târg, 6 noiembrie, de la ora 12:00, în Sala Vest a Casei de Cultură a Studenților. Accesul la atelier este gratuit și se realizează pe bază de înscriere prin completarea formularului de pe site-ul Târgului de Cariere în IT. Trainerul workshop-ului este Tom Schreiber, software architect. Tom face parte din echipa Siemens din Nuremberg, Germania, și este specializat în Java, C#, Ruby, Haskell și C/C++.

La Târgul de Cariere în IT participă peste 25 de angajatori cu oportunități de carieră în domeniu, adresate atât studenților, cât și absolvenților: stagii de practică și internship plătit, oferte part-time și full-time. Partenerii premium ai Târgului de Cariere în IT sunt Accenture, BG Soft, eJobs și Thomsons. Accenture este unul dintre principalii furnizori de consultanță și servicii tehnologice la nivel mondial și are sedii la Cluj-Napoca și Târgu-Mureș. BG Soft, societate specializată în consiliere și dezvoltare de software,   dezvoltă aplicații în domenii diverse, în special produse de tip „supply chain”. Cel mai mare portal de joburi din România, eJobs oferă peste 16.000 de locuri de muncă disponibile în țară și în străinătate. La rândul său, Thomsons Online Benefits este lider de piață în servicii de consultanță și tehnologii inovatoare pentur programele de recompensare a angajaților.  

Alături de aceștia, partenerii Târgului de Cariere în IT sunt Donau, Emerson, Endava, Garmin, HP, Idea Studios, Intel, .msg systems, Pentalog, Siemens, Steelcase și  Yardi Systems, iar printre participanți se mai numără Altom, Arxia, Game Web Creations, FME, Imprezzio Global, ISDC, Net Match, RCS & RDS, Techromix și Ullink.

Târgul de Cariere în IT vine în continuarea târgului generalist, desfășurat în perioada 4-5 noiembrie tot la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Aproape 5.000 de persoane au participat la târgul generalist, fiind depuse aproximativ 3.500 de CV-uri în cele două zile de târg.

Distribuie:

Postaţi un comentariu