Concurs pentru liceeni: „Spune povestea locului tău”

Liceenii sunt provocați să împărtășească povestea locului în care s-au născut / Foto: Dan Bodea

Facultatea de Istorie şi Filosofie, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, împreună cu Asociaţia Studenţească PhiloHistoRiSs, organizează în perioada 09 martie – 23 mai 2015, concursul de istorie „Spune povestea locului tău”, pentru liceenii din judeţul Cluj. 

Concursul va consta în două probe: elaborarea unei lucrări scrise şi prezentarea orală a acesteia. Eseurile vor trebuie să abordeze o temă de istorie locală ( despre un eveniment politic, cultural, obiectiv turistic, monument, personalitate, din oraşul lor). Până la data de 9 mai 2015 eseurile trebuie trimise la adresa philohistoriss@gmail.com. Autorii celor mai valoroase 20 de lucrări (după criterii de corectitudine a informaţiilor, originalitate, structurare etc.) vor avea şansa de a le prezenta în perioada 22-23 mai 2015 la Facultatea de Istorie. Pentru recompensarea efortului lor, elevii vor beneficia de premii în cărţi, diplome emise de Facultatea de Istorie şi Filosofie, precum şi de publicarea primelor trei lucrări selectate.

Pe parcursul celor două zile destinate prezentării lucrărilor şi premierii,   participanţii vor fi găzduiţi la Cluj şi se vor bucura de o serie de alte activităţi utile dezvoltării lor ca viitori istorici, precum: workshopul „Ce înseamnă să fii istoric?”, ghidaj turistic, şi o seară studenţească, evenimente prin care se vor familiariza cu viaţa studenţească specifică oraşului Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu