Concurs de eseuri şi artă grafică pentru liceeni. Scrie o scrisoare unui fost deținut politic

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice și cu Fundația Konrad Adenauer, lansează un nou concurs naţional de eseuri şi artă grafică intitulat „Fără confirmare de primire”, adresat elevilor din clasele IX-XII de la liceele din România.

Concursul urmăreşte să îi provoace pe elevi la un exerciţiu de imaginaţie, dar şi de cercetare a istoriei. Participanţii trebuie să creeze o carte poştală sau să scrie o scrisoare către un destinatar ales dintre membrii grupurilor de rezistenţă armată anti-comunistă, foşti deţinuţi politici, deportați sau disidenţi.

În realizarea sarcinii, concurenţii sunt încurajaţi să se documenteze asupra destinului persoanei alese, dar şi asupra caracteristicilor perioadei în care a trăit aceasta.

Premii

Pentru elevii din clasele IX-XI se vor acorda 15 premii, constând în participarea la cea de a VI-a ediţie a Școlii de vară de la Făgăraș – Sâmbăta de Sus, care va avea loc în perioada 5-12 iulie 2015. Costurile de transport, masă şi cazare vor fi acoperite de organizatori. (Detalii despre ediţiile anterioare)

Pentru elevii absolvenți ai clasei a XII-a se vor acorda 5 premii, constând în participarea la Universitatea de vară de la Râmnicu Sărat, care se va desfăşura în ultima decadă a lunii august 2015. Costurile de transport, masă şi cazare vor fi acoperite de organizatori. (Detalii despre ediţiile anterioare)

Toţi concurenţii, precum şi profesorii coordonatori vor primi diplome de participare. Data limită de trimitere a lucrărilor, însoţite de fişa de înscriere: 11 mai 2015.

Regulamentul concursului, dar și fomulare de înscriere se găsesc AICI.

Distribuie:

Postaţi un comentariu