Comedy Cluj/ Recomandări pentru vineri

Filme din competiţie şi proiecţii speciale sunt recomandările de vineri la Festivalul Internaţional Comedy Cluj.

Iată câteva dintre proiecţiile de vineri:

„Pot să mă las când vreau” , Competiţie, Florin Piersic 20.30
Pietro Zinni, în vârstă de trei- zeci şi cinci de ani, este un cercetător de geniu. Dar asta nu e de ajuns. Când universi- tatea decide să taie din buget, el este concediat. Ce poate să facă un om ca el pentru a supraviețui, dacă şi-a petrecut toată viața studiind? Ideea este dramatic de simplă: organizează o bandă criminală cum n-a mai văzut nimeni. Astfel el îi recrutează pe cei mai buni dintre foştii colegi, care, în ciuda cunoştințelor lor, acum trăiesc la marginea societății, unul lucrând ca ajutor într-o benzinărie, altul spalând vase, iar altul jucând poker. Macroeconomie, chimie teoretică, antropologie şi arhe- ologie, toate se dovedesc a fi perfecte pentru a evolua în ca- riera de gangster. Succesul este imediat şi exploziv: în sfârşit ei au bani, putere şi femei. Problema apare atunci când trebuie să se ocupe de ele…

„E uşor să trăieşti cu ochii deschişi”– Competiţie, Florin Piersic, 23.00
După recentele colaborări cu Pedro Almodovar pentru Los Amantes Pasajeros / Amanții pasageri sau Julio Mendem pentru Lucia y el sexo / Lucia şi sexul, Javier Cámara revine pe ecrane în multipremiatul lun- gmetraj de la Premiile Goya din acest an, Living is easy with your eyes closed / Vivir es fácil con los ojos cerrados. Prezentat în premiera mondială la Festivalul Internațional de la Palm Springs unde a fost recompensat cu premiul Cine Latino, lungmetrajul semnat de David Trueba spune povestea lui Antonio (Javier Cámara) care porneşte într-o călătorie plină de surprize pentru a-l reîntâlni pe John Lennon şi a-i propune ceva neobişnuit.

„De ce trag clopotele, Mitică”
– Proiecţie specială în onoarea actorului Victor Rebenciuc, distins în acest an cu Premiul de Excelenţă al festivalului. Interzis timp de zece ani, filmul se bazează pe piesa D’ale Carnavalului a lui I.L. Caragiale şi explorează universul micii burghezii meschine, o lume măcinată de nimicuri şi aventuri sentimentale, de o morală dubioasă care-şi asumă sincer şi zgomotos pasiunile. O lume rea, cu un limbaj urât şi o minte îngustă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu