Comedy Cluj/ Recomandări pentru duminică

Comedia și jazz-ul țin capul de afiș al zilei de dumincă la Festivalul Internațional Comedy Cluj.

Ziua de festival începe cu “O viață de cinci stele / Viaggio sola” (regia Maria Sole Tognazzi), la ora 15:00, la Cinema Florin Piersic.
Premiată cu trofeul David di Donatello pentru cea mai bună actriță, Margherita Buy este Irene – femeia de 40 de ani cu job-ul la care mulți visează. De la Paris la Berlin, de la Shanghai la Gstaad, călătorește în toată lumea pentru a verifica facilitățile hotelurilor de lux. Dar e viața ei de cinci stele?

Un documentar amuzant despre un grup de bătrâni inițiat în tainele internetului de către adolescenți în care aflăm că nu ești niciodată prea bătrân pentru a învăța ceva nou – “Pensionarii digitali / Cyber-Seniors” (regia Saffron Cassaday) va fi proiectat, la ora 17:30, Universitatea Sapientia.

De la ora 20:30, la Cinema Florin Piersic, puteți urmări pelicula “Alan Partidge” (regia Declan Lowney).
Celebrul Steve Coogan, cunoscut publicului din România pentru rolul său din “Philomena” lui Stephen Frears, interpretează celebrul personaj fictiv al lui Alan Partridge. Creat și interpretat de Coogan pentru diverse programe de radio și televiziune BBC încă din 1991, “Alan Partridge” ajunge pe marile ecrane clujene în comedia de lungmetraj ce îi poartă numele, sub semnătura regizorului Declan Lowney. Proaspăt angajat într-o stație radio de provincie, luat drept ostatic de un coleg de breaslă recent concediat, Partridge devine intermediarul dintre fostul coleg înarmat, întregul personal sechestrat și poliția locală. Comunitatea are ochii ațintiți spre el și totuși, Partridge spune ceva ce va regreta mai târziu. O producție recompensată cu premiul pentru Cea mai bună comedie la Empire Awards.

Clujenii sunt așteptați și la Opera Maghiară, nu doar în sălile de cinema. Duminică, 12 octombrie, de la ora 19:30, ne delectăm cu o “Seară de Jazz și Comedie pe piesele lui Frank Sinatra”, alături de Gabriel Farkas & His Band (Budapesta). Actor și muzician de succes, Gabriel Farkas readuce în lumina reflectoarelor farmecul muzicii secolului 20 supranumit “Secolul American”. Spectacolul său este un tribut adus lui Frank Sinatra într-un mix de jazz și stand-up comedy armonios orchestrate. Evenimentul este organizat în colaborare cu Transilvania Jazz Festival.

Distribuie:

Postaţi un comentariu