CNN prezintă România, cu Delta Dunării, castelele din Transilvania și Cluj-Napoca, în topul destinațiilor turistice emergente în 2016

Biserica fortificată din Biertan/Foto: Cristina Beligăr

România, Mongolia, Madagascar, Taiwan, Iran și Papua Noua Guinee, alături de alte zece țări de pe Glob, au fost incluse pe lista destinațiilor turistice emergente în 2016. Într-un articol semnat de fotoreporterul Anisha Shah, pe CNN, celor 16 țări le sunt prezentate principalele atracții și perioada ideală în care se recomandă vizitarea lor. În ceea ce privește țara noastră, pe lângă frumusețea naturală a Munților Carpați sau a Deltei Dunării este recomandată și vizitarea orașului Cluj-Napoca „pentru scena promițătoare de artă contemporană”.

„Cele mai reușite povestiri se nasc pe drumuri mai puțin umblate”, scrie jurnalista Anisha Shah în articolul ”Where to go in 2016: Top 16 up-and-coming destinations”, enumerând mai multe destinații din țări aflate în curs de dezvoltare precum: Mongolia, Papua Noua Guinee, Țările arctice-Islanda, Groenlanda Norvegia, Madagascar, Iran, Taiwan, Parcurile Naționale din India, Uganda, Georgia, SUA-North Cascades National Park, Patagonia Corridor, Palau, Insula Georgia de Sud și Antarctica, Honduras, Gabon și România.

„Partea centrală a României este cuprinsă în lanțul munților Carpați și este plină de păduri și trasee de ski și de cățărare pentru aventurieri. Ceea ce nu se prea știe este faptul că România cuprinde Delta Dunării la capătul ei sudic unde terenurile mlăștinoase se dovedesc foarte fertile. Călătoriți în această parte a țării pentru excursii, pentru a admira fauna sau pentru pescuit. Sau dați o fugă în galeriile din Cluj-Napoca, un viitor pol fierbinte al artei. Dar bineînțeles, această țară este cel mai mult cunoscută pentru miturile sângeroase cu Dracula, vârcolaci și fantome. Peisajele întinse și variate din Transilvania, pline de castele și biserici nu dezamăgesc nici ele. Cel mai cunoscut dintre ele, Castelul Bran, este legat de contele fictiv din legenda lui Bram Stoker. Perioada de vizitare recomandată: aprilie-mai, august-octombrie”, precizează autoarea articolului în descrierea făcută României.

Foto arhivă: Dan Bodea

Foto arhivă: Dan Bodea

În articolul publicat pe CNN ,  ”Where to go in 2016: Top 16 up-and-coming destinations”, puteți afla mai multe despre destinațiile turistice emergente recomandate în 2016.

În anul 2015, unul dintre cele mai renumite ghiduri turistice din lume, Lonely Planet, a plasat România în topul celor mai bune zece destinații ieftine din lume. Lonely Planet a inclus România într-o categorie majoră, cea a celor mai bune destinații din punct de vedere al raportului calitate-preț (best value for money). Astfel, țara noastră a fost plasată de influentul brand pe locul nouă în topul celor mai „rentabile” destinații ale anului 2015.

Tot Lonely Planet este ghidul care pune pe primul loc Transilvania, într-un top al celor mai atractive 10 regiuni din lume care merită să fie vizitate în anul 2016. Este vorba despre “Best in Travel 2016”, cel mai aşteptat ghid de călătorii al anului, redactat sub forma unui clasament ce cuprinde destinaţiile de vacanţă pe care prestigioasa publicaţie turistică le recomandă pentru 2016. Editorii Lonely Planet precizează că acest clasament nu arată locurile ce vor fi vizitate de turişti, ci locurile pe care călătorii ar trebui să le aibă în vedere, în 2016 – aşadar, vorbim despre recomandări de la profesionişti.

Citeşte şi:
Transilvania frumoasă – prin ochii străinilor

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu