Clujul ieșit din tipare banale. Artă și apă

Fotografii semnate de artista Ania Ciotlăuș animă o zonă sălbatică de pe malul Someșului Mic. Arta ajunge și la noi în spații neconvenționale, unde se întâlnește mult mai ușor cu publicul. Și în același timp, valorizează spații asupra cărora dorește să atragă atenția.

Trei lucrări de mari dimensiuni (2x3m) ale artistei Ania Ciotlăuș sunt expuse pe malul Someșului Mic, în apropiere de plaja Grigorescu. Tânăra își transpune propriile fotografii pe lemn, iar munca și-o expune, de fiecare dată, în stradă. Lucrările amplasate de această dată într-o zonă idilică din oraș aduc aproape de trecători imagini din Grădina Botanică văzută din turn, repetiții de la piesa de teatru Commedia dell’arte, precum și o statuie din Cimitirul Central. Pentru a realiza print-urile pe lemn, Ania a lucrat mai bine de șase luni, folosind tehnica paste-up.

“Sunt pasionată de print-ul experimental și am vrut să ofer cât mai multor oameni o experiență unică în momentul în care descoperă arta stradală sub această formă. Am ales să amplasez lucrările într-o zonă idilică, plină de vegetație, dar care totodată contrastează cu graffiti-ul vechi ce pune în evidență fotografiile expuse”, declară fotografa.

De mai bine de opt ani Ania Ciotlăuș se ocupă de fotografie digitală și analog, dar și de print experimental pe lemn. Din 2015 artista expune public lucrări, atât în Cluj-Napoca, cât și în orașe precum Praga, Cracovia sau Budapesta

Distribuie:

Postaţi un comentariu