Clujul, gazdă a primului campionat mondial de gimnastică ritmică organizat în România

Începînd de astăzi, vineri, 7 iulie 2023, Sala Polivalentă din Cluj Napoca (BT Arena)  va fi, pînă duminică, 9 iulie 2023, gazdă a primului Campionat Mondial de gimnastică ritmică organizat vreodată în România. Este vorba despre Campionatul Mondial de junioare, ediția a II-a (prima a avut loc în 2019, la Moscova).
Pe podiumul instalat la BTarena vor concura aproape 400 de gimnaste din 60 de țări, România fiind reprezentată de cele mai bune junioare ale momentului din țara noastră: Amalia Lică (CS Steaua București) și Lisa Garac (CS Sportul Studențesc București), precum și de o echipă în proba de ansamblu.
Clubul CSM Cluj, cu o promițătoare și de mare perspectivă secție de gimnastică ritmică, va avea majoritatea gimnastelor participante la festivitatea de deschidere, precum și pe Maia Metea, marea speranță a gimnasticii ritmice clujene și românești, într-un exercițiu demonstrativ.
Din 2019, Clujul este  capitala gimnasticii ritmice din România, aici avînd loc trei ediții consecutive de Cupa Mondială / World Cup Challenge la senioare (2019, 2021, 2022), a patra fiind programată în 14, 15 și 16 iulie 2023.
Detalii despre programul competiției, bilete și acces puteți găsi pe pagina oficială https://www.facebook.com/frgritmica.ro
Amalia Lică

Amalia Lică

La Cluj a mai fost organizat o singură dată un Campionat Mondial într-un sport olimpic, dar la jocuri de echipă cu mingea

De-a lungul timpului, Clujul a fost gazda mai multor competiții oficiale internationale interțări (seniori, tineret, juniori, universitare), în sporturi olimpice, mai ales în ultimii 6 ani, dar și înainte de 1990, ba chiar și în anii ’60 ai secolului trecut.
Majoritatea unor astfel de competiții au fost de nivel continental (fotbal / juniori U19 și tineret U21, volei / seniori M și F, baschet / seniori M și F, gimnastică artistică / seniori M și F, tenis de masă / seniori, tineret, juniori, cadeți, individual și pe echipe, atletism pe echipe), dar Clujul a fost și gazdă a unei grupe de Campionat Mondial Universitar de handbal masculin.
În anul 1987, cînd handbalul masculin românesc era încă în top, România a fost gazdă a CM Universitar, ediția a X-a, organizată în mai multe orașe. La Cluj, în Sala Sporturilor, au avut loc în 1, 2 și 4 iunie 1987, meciurile din grupa B, din care au făcut parte Polonia, Maroc, Iugoslavia, Turcia.
Distribuie:

Postaţi un comentariu