Clujenii pot călători gratis cu minim de efort. Sports Festival a lansat prima stație sportivă smart din România

Sursa foto: Sports Festival

Sports Festival a lansat prima stație de autobuz sport smart din țară. Peste 100 de oameni au „cumpărat” un Bilet de Sănătate „plătind” cu 20 de genuflexiuni în primele trei ore de la deschiderea stației. Aceasta este amplasată lângă stația de autobuz existentă – pe strada Memorandumului Sud, Cluj-Napoca.

Inițiatorii proiectului spun că Biletul de Sănătate creează o legătură directă între activitate fizică și beneficiul primit, oamenii primind imediat o recompensă, un bilet de autobuz gratuit. Mișcarea aleasă să fie inclusă în proiect este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică această mișcare. Softul aparatului va identifica genuflexiunea făcută de participant, îi va număra o serie de 20 și îi va emite un bilet de autobuz valid pentru o călătorie în rețeaua CTP Cluj-Napoca (zona urbană).

La inaugurare a fost prezentă și Cristiana Oprea, pilot de raliu (împreună cu copilotul Diana Hațegan, ea a format anul trecut primul echipaj feminin românesc din istoria Campionatului European de Raliuri și obținut argintul la clasa Ladies – Rally di Roma Capitale).

„Toate acțiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața. Acum mai mult ca niciodată, credem că este absolut necesar să îi acordăm sportului mai multă atenție și un loc central în viețile noastre. Prin sport se pot pune bazale prevenției și educației, publicul poate fi direcționat către comportamente sănătoase pe termen lung”, a declarat Mirel Alexa, director executiv Sports Festival.

Distribuie:

Postaţi un comentariu