Clujenii își pot testa inteligența cu un set de întrebări „culture free”

Testul online este doar unul orientativ.

MENSA România, organizația persoanelor cu un coeficient de inteligență (IQ) ridicat, organizează o nouă sesiune de testare la Cluj-Napoca, pe 4 octombrie 2014, în cadrul Facultății de Construcții, (Str. George Barițiu nr. 26-28), începând cu ora 11:00.

Testul este aprobat de Mensa International și constă în rezolvarea în 20 de minute a unui set de 45 de întrebări „culture free” (matrice progresive Raven). Rezultatul este recunoscut internațional. La finalul testării, candidatul poate fi declarat „eligibil” sau „neeligibil”. Cei care obțin rezultatul „eligibil” au dreptul să devină membri MENSA România sau MENSA International. Vârsta minimă a participanților este de 11 ani.

La testarea precedentă din Cluj Napoca, organizată în 22 februarie 2014, s-au prezentat 24 de candidați. 12 dintre aceștia au obținut rezultatul de „eligibil”.

MENSA România are o filială la Cluj Napoca, cu aproape 100 de membri activi din toată Transilvania.

Înscrierile se fac pe www.mensa-romania.ro până în data de 2 octombrie 2014. Taxa de înscriere este de 25 lei pentru plata pe loc, la testare.

Mensa este o organizație înființată în ’46 de un avocat din Australia, Roland Berrill, împreună cu omul de știință britanic Dr. Lancelot Ware. Ideea de la care au pornit ei era de a crea o organizație mondială a persoanelor cu un coeficient foarte mare de IQ, indiferent de naționalitate, apartenență politică, sex, religie sau orice altceva.

Organizația s-a extins, iar la momentul actual are 110.000 membri. Cei mai mulți membri sunt din State (56.000 membri) și Marea Britanie (23.500 membri). Își propune să susțină efortul de dezvoltare mentală și intelectuală al membrilor săi. După ’90 Mensa s-a dezvoltat și în România, deși destul de puțin în comparație cu țările din jur.

Mensa România are organizații locale în București, Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. Testări se fac în aceste orașe, dar și în câteva altele. Suplimentar,  Mensa Romania a efectuat astfel de tesări și în Republica Moldova, la Chișinău.

 

 

 

 

Postaţi un comentariu