Clujenii au ieșit în stradă să o susțină pe Kovesi

O mișcare de susținere a fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a fost organizată la Cluj-Napoca joi seară, 14 februarie. Oamenii au ieșit să-și arate sprijinul față de Kovesi după ce miercuri seară aceasta a primit o citație în calitate de suspect și a fost chemată la audieri vineri, exact în ziua în care fostul procuror șef al DNA ar fi trebuit să plece la Bruxelles pentru a-și susține candidatura la funcția de procuror-șef european, funcție la care, până acum, este dată ca favorită.

Foto: Dan Bodea

Clujenii s-au adunat pe Bulevardul Eroilor, în dreptul Monumentului Memorandiștilor, și au strigat “Kovesi, nu uita, Clujul e de partea ta”, “Jos mafioții”, “Justiție, nu corupție”sau “Noi nu vom fi conduși de hoți”. De asemenea, au afișat bannere cu mesaje de susținere pentru Laura Codruța Kovesi: “Susținem L.C.K. Stop intimidării”, “Să se facă dreptate”.

Mulțimea s-a retras după la ora 20:00, după o oră de scandări.

„A venit un polițist cu citația. Sunt citată în calitate de suspect pentru ziua de vineri. Sunt enumerate trei fapte: luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă. Nu sunt descrise faptele, însă din ce a apărut în spațiul public și de pe anumite site-uri care au publicat inclusiv depoziții ale martorilor audiați în diverse dosare, bănuiesc că este vorba de acel dosar care vizează extrădarea lui Popa Nicolae. Nu cred că este o coincidență faptul că am fost citată exact în ziua în care eu intenționat să plec din țară să mă prezint la Bruxelles”, a declarat Laura Codruța Kovesi miercuri seară, la scurt timp după ce a primit citația.

ONG-ul clujean care a organizat cele mai multe proteste în Cluj-Napoca, Umbrela Anticorupție Cluj, a fost primul care a reacționat și de această dată. „Considerăm ca fiind ca intolerabilă intimidarea Laurei Codruța Kovesi și ne manifestăm susținerea față de ea, precum și față de candidatura pentru Parchetul European. Lupta anticorupție nu poate fi oprită de o mână de oameni certați cu legea”, transmit organizatorii în evenimentul creat pe facebook pentru mobilizarea clujenilor.

lck 2 lck 4 lck1 lck3 lck5
<
>
Foto: Dan Bodea
Distribuie:

Postaţi un comentariu