Clujeanul Liviu Alexa candidează la președinția națională a PSD

Liviu Alexa (stânga-spate) , Viorica Dăncilă și Mihai Fifor

Controversatul lider al PSD Cluj, Liviu Alexa, a anunțat, duminică, 19 ianuarie, că va candida pentru postul de președinte național al PSD, la congresul din 1 martie.  Anunțul lui Alexa survine după ce, săptămâna trecută, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, l-a eliminat pe Alexa de la șefia organizației Cluj, impunând un supervizor al filialei, în vederea organizării de alegeri interne.

„Domnul Marcel Ciolacu se crede deja Papa de la Vatican, ne vorbește afectat despre «abuzuri» instigându-ne de fapt la uciderea democrației în PSD, ne argumentează ca la orele de retorică de la Universitatea Ecologică pe care a absolvit-o la 37 de ani că nu mai e nevoie de competiție în Congres, că trebuie să facem un «conclav», cu dezbateri simpliste la tejgheaua din Kiseleff și să iasă «fumul alb», ce mai!, noaptea minții!, după care eventual să zbierăm cu lacrimi de fericire: Habemus Ciolacum!”, scrie Alexa în „Manifestul de la Cluj”, publicat de site-ul ziardecluj.ro, al cărui proprietar este.

În același text, el promite o „primăvară arabă” în PSD, și face o analiză a situației din partid, în șapte puncte.

Fost jurnalist, Liviu Alexa s-a remarcat prin atacurile suburbane la adresa adversarilor politici din PSD, a politicienilor din alte partide sau a jurnaliștilor. El a fost cooptat în PSD de Viorica Dăncilă, la mijlocul lunii septembrie. Situația lui s-a fragilizat după eșecul candidatei PSD în alegerile prezidențiale și îndepărtarea ei de la conducerea partidului. În turul 2 al alegerilor prezidențiale, Viorica Dăncilă a obținut 18,8 procente în județul Cluj. Săptămâna trecută, Ciolacu a făcut anunțul prin care lui Alexa i s-a impus ca supervizor deputatul Gheorghe Șimon, de la Maramureș.

Postaţi un comentariu