Clujeanca Lavinia Vințeleriu, triplă medaliată cu argint la CE de juniori

Lavinia Vințeleriu / Foto: Pagina de Facebook Federația Română de Haltere

Sportiva Lavinia Alexandra Vințeleriu, de la Clubul Sportiv Municipal Cluj, a reușit să câștige, astăzi, trei medalii de argint la Campionatele Europene de haltere pentru juniori, până în15 ani, de la Ciechanow (Polonia).

Concurând în limitele categoriei 49 de kg, clujeanca a avut trei încercări reușite la stilul smuls, unde a ridicat, pe rând, 57 kg, 60, respectiv, 63 kg, rezultat cu care s-a clasat pe locul al doilea. La stilul aruncat, Lavinia a ridicat 75 kg din prima încercare, dar din păcate a ratat-o pe a doua, reușind 80 de kg din a treia, rezultat cu care s-a clasat pe locul secund și la acest stil.

A treia medalie de argint a venit de la totalul de 143 de kilograme, suma încercărilor reușite la smuls și aruncat.

Lavinia Vințeleriu face haltere de la vârsta de 7 ani, fiind descoperită de profesorii clujeni, Vasile Felecan și Vladimir Voivod, ultimul fiind și antrenor la naționala României de juniori U13. Ea s-a pregătit, până acum doi ani, în sala de haltere de sub tribuna a II-a de la Cluj Arena, alături de ceilalți halterofili pregătiți de antrenorii Vasile Felecan și Vladimir Voivod.

Din 2019, Lavinia a fost cooptată în cadrul Centrului Olimpic Național de la Botoșani, acolo unde se pregătesc cele mai bune halterofile junioare din România.

Lavinia Vințeleriu este a treia reprezentantă a sexului frumos din halterele clujene medaliată la un Campionat European, după Daniela Berchi, cu 9 medalii (5 de argint, 4 de bronz), câștigate în perioada 2006-2012, și Denisa Felecan, cu 3 medalii (2 de aur, 1 de argint), cucerite în 2013.

Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu