Cluj: Din Piața Unirii, alături de Diaspora

UPDATE 22:29: Protestul s-a încheiat cu intonarea imnului României și cu un salut pentru PSD.

UPDATE 21:55: O petardă care a explodat în fața complexului comercial Sora a spart ritmul scandărilor, grupul și-a exprimat dezacordul față de gest și și-a continuat drumul. Se îndreaptă acum spre Piața Lucian Blaga.

UPDATE 21:39: În continuare peste 10.000 de oameni mărșăluiesc și scandează pe străzile orașului. În fața Prefecturii s-a strigat “Demisia” și “M… PSD”.

UPDATE 21:00: Coloana și-a reluat traseul.

UPDATE 20:56: Protestatarii s-au așezat pe carosabil și au blocat intersecția cu sensul giratoriu din Piața Mărăști și au strigat “Jos Guvernul”.

UPDATE 20:44: Pe măsură ce trece prin cartierul Mărăști, grupul de protestatari se mărește. Aproximativ 10.000 de persoane strigă “Hoții”, “Parlament penal, marș la tribunal” sau “Ieșiți cu noi, vă fură și pe voi”.

UPDATE 19:50: După ce au scandat “Demisia” în fața sediului PSD Cluj, aproximativ 4.000 de persoane au pornit în marș pe Bulevardul Eroilor, scandând “Justiție, nu corupție”.

Deasupra mulții se văd steagurile României, Uniunii Europene, SUA, Italiei, Marii Britanii.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Clujenii care nu au putut ajunge la București pentru a protesta alături de miile de români veniți din străinătate, au ieșit în Piața Unirii. Câteva sute de persoane strigă “Jos penalii” și “București, nu uita, Clujul e de partea ta!”.

Oamenii vor renunțarea la legile menite să submineze independența justiției și la modificările propuse și votate la Codul Penal și Codul de procedură penală. De asemenea, se cere demisia Guvernului Dăncilă și alegeri parlamentare anticipate.

Steagul României, dar și cel al Uniunii Europene sunt fluturate alături de pancarte pe care scrie “PSD, ciuma roșie”.

Organizatorii îndeamnă la un protest pașnic și spun că se delimitează de orice abatere, de orice acțiune menită să lezeze esența principiilor pentru care au ieșit să protesteze.

Postaţi un comentariu