Cîțu: Restaurante deschise pentru cei vaccinați, indiferent de rata de infectare

Foto arhivă: Dan Bodea

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că a discutat cu Raed Arafat pentru ca hotărârea CNSU privind restricțiile impuse după depășirea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori să fie modificată, astfel încât restaurantele și terasele să rămână deschise pentru persoanele vaccinate, indiferent de incidență. Decizia va aparține Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Cîțu a invocat și posibilitatea accesului în baza certificatului verde COVID.

”Am cerut domului Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU, astăzi s-ar putea să avem ședință CNSU, hotărârea CNSU, prin care să permitem activităţile HoReCa, dacă sunt vaccinaţi cei din personal şi pentru persoanele vaccinate, indiferent de rata de incidenţă. Persoanele vaccinate pot să meargă la restaurant, dacă şi cei de acolo sunt vaccinaţi. Nu trebuie să-i penalizăm pe cei vaccinaţi”.

Întrebat dacă această regulă ar putea fi aplicată și la concerte sau la alte activități care se închid dacă rata de infectare trece de 6, Cîțu a spus că aceasta este intenția sa: “Bineînțeles, este intenția mea. Ne vom uita la mai multe activități (…) Va decide CNSU”.

Ulterior, răspunzând unei întrebări HotNews.ro, premierul a spus că este pe masă și varianta de a fi permis accesul celor care au ceritificat verde COVID, care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală. Aceeași regulă, și pentru angajații localurilor, în această variantă.

Citiți și:

Scrisoare deschisă a sectorului HORECA: “Suntem puși la colț din iresponsabilitatea unor politicieni”

Potrivit ultimei hotărâri de guvern privind starea de alertă, în localitățile în care rata de infectare trece de 6 se închid restaurantele, cafenelele, terasele sau sălile de sport.

În Cluj-Napoca rata incidenței la mia de locuitori a ajuns la 6.03.

Distribuie:

Postaţi un comentariu