Cîţu, asemenea lui George W. Bush. Şi fostul preşedinte american a fost nevoit să admită că a fost arestat după ce a fost prins băut la volan

FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîţu a admis astăzi că a fost condamnat în Statele Unite, în 2001, la două zile de arest şi plata unei amenzi de 1000 de dolari pentru conducere sub influenţa alcoolului. Recunoaşterea, la pachet cu precizarea că a comis abateri de la legea rutieră şi în România, vine după ce informaţia privind arestarea sa în SUA a fost publicată pe un site care militează pentru legalizarea canabisului. Atât premierul, cât şi susţinătorii din tabăra sa politică, au minimizat incidentul, petrecut când acesta avea 28 de ani, sugerând că la originea difuzării informaţiei sunt adversarii din aripa Orban a PNL.

„Probabil că sunt milioane de oameni sancționați în America pentru conducere sub influența alcoolului, inclusiv politicieni de top”, a spus Raluca Turcan în apărarea premierului.

S-a nimerit ca doamna Turcan să aibă dreptate. Şi fostul preşedinte american George W. Bush, pe când era candidat republican la preşedinţie, a fost nevoit să admită că a fost arestat în 1976 pentru conducere sub influenţa alcoolului. După câteva ore petrecute în arest, Bush, care avea atunci 30 de ani, a pledat vinovat şi a plătit o amendă de 150 de dolari.

La acea vreme, republicanii i-au acuzat pe democraţi că au scurs informaţia în presă cu câteva zile înainte de vot pentru a le compromite candidatul. Într-adevăr, sondajele au arătat că scandalul l-a costat pe candidatul republican două procente în intenţia de vot. Totuşi, Bush, care la vârsta de 40 de ani a luat decizia să renunţe complet la alcool, a reuşit să convingă destui alegători că regretă cele întâmplate şi a câştigat preşedinţia americană cu cel mai strâns scor din istorie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu