Citeşti? Călătoreşti gratis cu taxiul

Clujenii care citesc pot călători gratuit cu taxiul, joi 9 octombrie, în intervalul orar 9:00 – 17:00, cu ocazia lansării volumului „Cărțile pe față”.

„Cărțile pe față este campania care promovează lectura în moduri ieșite din comun pentru a demonstra că e cool să citești. Cartea „Cărțile pe față” spune povestea primelor zece acțiuni ale noastre: de la book selfie și service auto cu bibliotecă, la cabinet stomatologic anticariat (anti-cariat) și acreditări de localuri a la carte” spune Victor Miron inițiatorul campaniei și autorul cărții Cărțile pe față.

Taxiul va putea fi chemat cu ajutorul aplicației de mobil Clever Taxi. Cursa va fi gratuită pentru pasagerii care au la ei o carte. Cei care și-au uitat cărțile acasă vor putea citi din cartea Cărțile pe față care se lansează joi seara, de la ora 20.30 în Piața Unirii, în cadrul Festivalului de carte Transilvania.

Invitat special al serii este prof. univ. dr. Mircea Muthu, cel care a scris și cuvântul înainte al cărții.

Tot Victor Miron i-a propus în direct la radio primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc, ca în prima duminică din lună, cine călătorește cu autobuzul citind o carte să aibă parte de gratuitate. Ideea a fost primită bine atât de primar, cât și de comunitatea clujeană, dar încă nu se știe când va fi implementată.

Banii din vânzarea cărții Cărțile pe față vor fi folosiți pentru viitoarele acțiuni ale campaniei. Pentru a putea tipări această carte, inițiatorii campaniei au realizat o campanie de crowdfunding, prin care au primit susținere financiară din partea unor companii și chiar din partea Primăriei Alba Iulia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu