Ciclism în tandem dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere

La Cluj-Napoca Ziua Mondială a Persoanelor cu Deficiențe de Vedere se sărbătorește printr-o cursă de ciclism în tandem

În această dimineață,  la Cluj-Napoca, s-a dat startul cursei de ciclism în tandem – Tandem Bikefland din cadrul Campionatului național de Ciclism în tandem. Cursa a reunit la start atât iubitori ai acestui sport, cât și concurenți și prieteni ai ciclismului. Evenimentul este dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere. Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca participă, în calitate de colaborator, la cea de-a treia ediție a Campionatului Național de Ciclism în Tadem – Tandem BikeFland.

tandem ciclism ciclisti ciclism in tandem ciclism in tandem 2 ciclism in tande1m
<
>

Evenimentul este dedicat Zilei Mondiale a Mobilității Persoanelor cu Deficiențe de Vedere și marchează, de asemenea, Ziua Internațională a bastonului alb, eveniment sărbătorit în fiecare an în data de 15 octombrie. La startul cursei cu lungimea de 20 de km au participat 32 de biciclete tandem pe care concurează elevi cu deficiență vizuală din 6 orașe din România: Târgu Frumos, Buzău, Timișoara, Arad, București și Cluj-Napoca. Marea majoritate a participanților cu deficiență de vedere sunt elevi în școlile speciale de profil din orașele mai sus menționate. În calitate de piloți ai bicicletelor tandem au participat atât profesori din școlile respective, cât și voluntari din cadrul unor comunități locale de ciclism.

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca a participat la start cu 7 biciclete tandem pe care pedalează copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani. Evenimentul este organizat de către Asociația Tandem și Clujul Pedalează, participarea fiind gratuită în limita locurilor disponibile.

Postaţi un comentariu