CFR Cluj trece în ritm de TGV prin ”Groapa cu câini” din București, și nu lasă nicio speranță rivalelor din Liga I

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a câștigat la pas partida din deplasare cu Dinamo București și își păstrează distanța uriașă din clasament față de urmăritoarele sale. Cu șapte jucători noi în primul ”11” față de meciul cu Alkmaar, feroviarii au încheiat conturile cu Dinamo, o echipă într-o degringoladă fără precedent, încă din primele 20 de minute.

Omrani a deschis scorul în min.15, după o deviere cu capul, în urma unei centrări venită de la Deac. Peste alte trei minute, francezul îi pasează decisiv în careu lui Debeljuh, care trimite cu sete în poarta bucureștenilor. Deac, în min.81, și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, după o fază ca la antrenament, care a lăsat fără replică apărarea vraiște a gazdelor.

Campioana câștigă, astfel, prima partidă din acest sezon în care și-a asigurat un avantaj de două goluri pe tabelă înainte de pauză, și termină turul campionatului cu un număr record de puncte în cont, 39, și cu o linie de clasament uluitoare: 13 victorii și doar două înfrângeri, și un golaveraj de 23-8.

Returul va debuta pentru CFR în 21 noiembrie, cu un meci în deplasare, la Craiova familiei Mititelu.

Dan Petrescu: ”Cel mai bun meci de când m-am întors”

Scorul e puțin aspru. În prima repriză am început foarte bine, într-adevăr, dar Dinamo nu mai e cea de la începutul sezonului, când avea mulți copii, acum are jucători cu talie, puternici, înalți. Dinamo ne-a făcut viață grea, a fost un meci foarte dificil. 

Au început mai bine după pauză. 2-0 este cel mai periculos scor pentru mine. Am avut noroc, dar apoi poate meritam și al patrulea gol. A fost poate cel mai bun meci în campionat de când m-am întors. Sunt foarte mulțumit de atitudinea tuturor jucătorilor. Nu e ușor să joci din 3 în 3 zile. Debeljuh a jucat foarte bine, s-a luptat cu Pinto și sper să aibă capul de acum doar la fotbal. Și Șumudică are meritul lui, pentru că a câștigat 6 meciuri la rând. 

Mă bucur că n-am primit gol în ultimele 3 jocuri din campionat, e cel mai important lucru pentru mine. Echipa arată mult mai bine fizic, dar toți jucătorii au nevoie de trei zile de pauză după această victorie foarte importantă. Avem șase meciuri în decembrie, iar lista noastră este limitată. Sper să nu avem accidentări, pentru că ne trebuie toți jucătorii. E presiune la CFR. Dacă pierzi un meci, e dezastru. Peste tot e presiune, dar ca la CFR… mai greu”, a declarat Dan Petrescu la finalul partidei.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu