CFR Cluj, ”El Lider Maximo” în Liga I. Campioana României a strâns 10 victorii în 11 meciuri

Claudiu Petrila / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a pus deja o distanță uriașă, de 9 puncte, în clasamentul Ligii I față de urmăritoarele sale. 10 victorii din 11 posibile și un golaveraj de 17-6, așa arată linia de clasament a echipei lui Dan Petrescu aproape de jumătatea campionatului regulat. FCSB și CSU Universitatea Craiova, teoretic principalele adversare ale echipei din Gruia,  se află la 9 puncte, respectiv 13 puncte în spate.

Partida cu Gaz Metan Mediaș de duminică seara a început surprinzător, oaspeții reușind să deschidă scorul în min.12 prin Yuri, care a finalizat perfect, cu o lovitură de cap, centrarea venită de la Deaconu. Ceferiștii s-au zbătut după golul egalizator, însă degeaba, jocul slab al jucătorilor aducându-l pe Dan Petrescu în pragul deznădejdii.

După revenirea de la cabine, CFR a arătat altfel, reușind să egaleze chiar la prima fază a reprizei. Reușita i-a aparținut diamantului din Gruia, Petrila, în min.46, care a reluat cu sânge rece în poartă balonul venit din centrarea lui Manea. Forcingul feroviarilor a continuat sufocant pentru găzari, și au reușit desprinderea pe tabelă în min. 58, când același Petrila i-a pasat decisiv în careu lui Deac, care a înscris cu calm la colțul lung.

Gaz Metan a fost la un pas să dea lovitura în Gruia pe final, când Sarr n-a reușit să împingă mingea în poartă din marginea careului mic.

Foto: Dan Bodea

Dan Petrescu: ”Toate celelalte echipe se odihnesc când noi jucăm”

„Am pregătit meciul altfel. Știam că va fi foarte greu, că se apără foarte bine și că joacă excelent pe contraatac și în fazele fixe. Le-am spus jucătorilor că e important ca în prima repriză să nu luăm gol, să marcăm noi dacă putem. Nici n-am marcat, nici n-am atacat, nici nu ne-am aparat, așa nu ai cum să câștigi.

Și în cupele europene ne-am revenit în repriza a doua. Suntem obosiți, avem multe meciuri și ne revenim în repriza a doua. Asta mă pune pe gânduri. În pauza competițională trebuie să punem la punct unele lucruri, mai puține zile libere.

Sunt mulți jucători care vin după accidentări, precum toți atacanții, care trebuie să prindă meciuri în picioare și să joace altfel, astăzi nu au făcut un meci excelent. Păun ne-a ajutat foarte mult, dacă nu intra Păun cu atitudinea aia, era foarte greu să întoarcem jocul. În prima repriză, eu și echipa am arătat foarte rău.

Până acum Petrila e golgheterul echipei și poate cel mai constant jucător. Am fost inspirat să îi dau o pauză în cupele europene și a marcat în ultimele două meciuri. Sunt convins că mulți m-au criticat pentru că nu a jucat de la început în cupele europene, dar iată că a fost o mutare inspirată. El ar fi jucat indiferent dacă era sau nu U21, e un jucător de bază. Avem nevoie și de alții, nu numai de Petrila.

Sper să reușim să facem față și în Europa și în campionat, să mai vedem ceva fețe noi pe teren. Avem un program infernal, toate celelalte echipe se odihnesc când noi jucăm. Nu avem un avantaj foarte mare.

Sunt 11 meciuri jucate, mai rămân 29. Trebuie să ne îmbunătățim jocul. Nu joacă Dan Petrescu, ci jucătorii.

Facundo Ferreyra semnează mâine. Nu a jucat de 4 luni, nu s-a antrenat de atunci, nu pot să fac miracole, deși toată lumea așteaptă. Dacă va veni, trebuie să avem răbdare cu el. Pe Sigurjonsson, Susic, Debeljuh, Omrani și Alibec vreau să îi văd la antrenamente.

Alibec dacă era sănătos juca de la început. Îi aștept să se antreneze și dacă o vor face bine, vor juca sigur”, a declarat antrenorul Dan Petrescu la finalul partidei.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu