Centrul de Refugiați de la Hotel Granata devine funcțional începând de marți, 5 aprilie

Hotel&Vila Granata Fotbal Cluj CFR 1907 CLUJ va fi operaționalizat începând de marți, 5 aprilie 2022, ca punct de sprijin și asistență umanitară oferit de județul Cluj cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.
Aici va fi funcționa un centru suport de triere, informare, consiliere, consultanță juridică, asistență medicală, înscriere pentru ocuparea unui loc de muncă în județ, cu sprijinul instituțiilor și organizațiilor abilitate.
Potrivit Prefecturii Cluj, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor reale ale solicitanților, pe platforma www.civicsuport.ro se poate accesa un formular pentru recenzarea cetățenilor refugiați din Ucraina, aflați în județ. Refugiații care sunt în căutare de ajutor în Cluj sunt rugați să completeze acest formular, astfel încât autoritățile și societatea civilă să poată răspunde cât mai eficient și corect nevoilor acestora.
Programul va fi de luni până vineri, de la 10.00 la 12.00. Voluntari din cadrul asociațiilor Medical International Rescue și Beard Brothers vor fi la dispoziția refugiaților pentru asistență, ghidare, precum și verificare date.
Obiectivul poate oferi cazarea pe termen lung și mediu pentru un număr de peste 80 de persoane. Asociația O Masă Caldă se ocupă în continuare de asigurarea meselor de prânz, în condiții de calitate și siguranță alimentară.
Refugiații ucraineni pot beneficia de asistență medicală specializată din partea Caravanei cu Medici, precum și de consiliere psihologică sau juridică. Aici este inclusă și informarea cu privire la drepturile asigurate de statutul de refugiat sau azilant.
Totodată, copiii și tinerii luați în evidență au posibilitatea să se înscrie pentru a urma cursurile la zi, în limba ucraineană, în instituțiile de învățământ, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj. În plus, cei mici au la dispoziție spații special amenajate și gestionate de către Asociația CERT Transilvania, pentru socializare și joacă, incluzând chiar și o mini-bibliotecă cu titluri în limba maternă.
Centrul le oferă șansa cetățenilor ucraineni doritori să se înscrie pentru recrutarea în diverse locuri de muncă, disponibile în județul nostru.
În incinta hotelului va fi amenajat și un depozit de haine și de produse de igienă pentru copii și adulți, gestionat de către Crucea Roșie. Astfel, refugiații ucraineni vor beneficia de îmbrăcăminte, în funcție de nevoile fiecăruia.
Este disponibil în continuare dispeceratul Vă Ajutăm din Cluj, creat în cadrul campaniei Ajutăm Ucraina; call center-ul asigură asistență în limba maternă și este disponibil în permanență la numărul de telefon 0364-406-518. În paralel, a fost creată și o platformă online, unde refugiații ucraineni pot solicita sprijin, pe pagina www.civicsuport.ro.
Distribuie:

Postaţi un comentariu