Cele mai frumoase aventuri ale anului! Cât costă să te simți ca Darwin?

Poate cea mai gustată formă de libertate este aceea de a putea călători oriunde în lume şi de a explora noi tărâmuri. Psihologii spun că aventura, călătoriile în general sunt şi forme terapeutice, ele combat stresul şi presiunea socială asupra individului, îi lărgesc perspectiva asupra vieţii.

Românii au şi ei, de la o vreme, acces la oferte din ce în ce mai nebuneşti, sunt invitaţi să meargă 11 zile în Antarctica, 14 pe Everest sau două săptămâni la Safari în Africa.

Toamna şi iarna aceasta poți explora vârfurile cele mai periculoase din inima Himalayei sau misterioasa Insulă a Paştelui. Expediţiile nu ţin cont de vreme, de anotimp sau de locul din care porneşti ci doar de voinţă şi de portmoneu. Prin intermediul agențiilor turistice din Cluj, ca să ajungi la Vulcanii Ecuadorului te costă 2100 de euro, în „Cuba fără secrete”, 2800 de euro, iar în Peru, 3200 de euro. Pe urmele marilor exploratori Magellan şi Darwin poţi călca doar dacă ai pregătiţi 4500 de euro.

Africa este şi ea o destinaţie care-i atrage pe tot mai mulţi români, ambasadorul nostru din Senegal, clujeanul Ciprian Mihali spunea că tot mai mulţi compatrioţi se lasă vrăjiţi de mirajul continentului negru şi-l vizitează în excursii de aventură sau relaxare. „Africa te absoarbe şi te copleşeşte cu mirosurile şi culorile ei, este atât de diferită de Europa încât este de înţeles de ce turismul pe acest continent este o atracţie permanentă“, explica el într-o vizită la Cluj-Napoca.

O aventură în Kilimanjaro costă 2400 de euro, un safari în Kenya, 2200 de euro, iar o călătorie în cuibul gorilelor din Uganda , 3300 de euro.

Cine visează la aventura vieţii, o expediţie în Antarctica, trebuie să ştie că 11 zile pe continentul alb costă 49.990 de euro, iar dacă e vorba de escaladarea Everestului expediţia te costă 39.990 de euro, pentru o persoană. Interesant şi liniştitor este faptul că excursile au precizat clar numărul de zile şi data de întoarcere 🙂 .

Distribuie:

Postaţi un comentariu