Cei doi români decedați în timpul furtunii din Halkidiki erau clujeni

Imagini cu plaja din Halkidiki după furtună

Miercuri seara, în 15 minute, o furtună puternică a măturat litoralul din Halkidiki. Doi cetăţeni români, o femeie de 38 de ani şi un băiat de 6 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki ) s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme (vânt foarte puternic, ploaie şi grindină) care au afectat miercuri seara nordul Greciei, a informat Reuters. Potrivit MAE, femeia și băiatul său erau din Cluj-Napoca și locuiau în cartierul Zorilor.

Clujeanul Iarin Pop, angajat al Bibliotecii „Octavian Goga” se afla în stațiune când a izbucnit furtuna. „Nu am primit alte avertismente, doar ce am primit pe net de la aplicațiile meteo”, ne mărturisește el. Din fotografiile trimise de Iarin se pot vedea efectele acestei teribile furtuni. Dar, cu toate că situația a fost foarte gravă, clujeanul spune că a fost uimit de rapiditatea cu care s-a acționat după: „S-au mișcat destul de repede, după o noapte a revenit electricitatea, iar atmosfera e din nou de vacanță”, ne-a spus clujeanul.

Doi cetăţeni cehi în vârstă au fost ucişi după ce o rafală de vânt a măturat rulota în care se aflau, în peninsula Halkidiki din nordul Greciei. Alte două persoane, de naţionalitate rusă, un bărbat şi un băiat, şi-au pierdut viaţa după ce un copac s-a prăbuşit lângă un hotel din oraşul Potidea, aflat pe litoralul grecesc, potrivit autorităţilor.

Conform estimărilor unui centru medical, între 60 şi 70 de persoane au primit îngrijiri pentru rănile suferite, majoritatea fracturi. “Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin aşa ceva“, a declarat directorul centrului medical, Athansios Kaltsas, pentru OPEN TV. “A fost dintr-odată, atât de brusc“.

Meteorologul Klearxos Marousakis a descris condiţiile meteo ca “extrem de neobişnuite” pentru această perioadă a anului. Alte zeci de persoane au fost rănite și au ajuns la spitale din Halkidiki și Salonic. Au fost date sute de apeluri la pompieri pentru inundații, copaci rupți sau drumuri blocate. Protecția civilă a spus că fenomenele meteo din Halkidiki sunt fără precedent.

 

Postaţi un comentariu