Ceața a dat din nou peste cap traficul aerian pe Aeroportul din Cluj

Foto: Dan Bodea

Weekend de coșmar pentru cei care au avut proasta inspirație să aleagă aeroportul clujean pentru a zbura spre diverse destinații. Ceața densă a dat peste cap traficul aerian, astfel încât ieri peste o mie de pasageri s-au trezit cu cursele întârziate multe ore, sau chiar anulate. Mai mult, nu mai puțin de cinci curse care trebuiau să aterizeze pe pista Aeroporutului Internațional Avram Iancu au luat drumul Sibiului.

Duminică, situația a fost parcă trasă la indigo. Două curse aeriene care urmau să plece dimineață au fost anulate, una a fost redirecţionată către Constanţa, iar alta înregistrează întârzieri, din cauza ceţii dense.

Directorul operaţional al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, Iuliu Pop, a declarat pentru Mediafax că au fost anulate o cursă către Bucureşti şi alta către Munchen. De asemenea, o cursă care a plecat de dimineaţă către Bucureşti nu a putut ateriza şi a fost redirecţionată către Constanţa. Totodată, o cursă care urma să plece la ora 8.10 de la Cluj către Dortmund a înregistrat o întârziere de cel puțin două ore.

Iuliu Pop a mai declarat că este posibil ca pe parcursul zilei să se mai înregistreze probleme.

Judeţele Ialomiţa, Giurgiu, Prahova, Brăila, Teleorman, Buzău, Călăraşi, Tulcea, Gorj, Dolj, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Harghita, Mureş, Sibiu, Suceava, Bacău, Vrancea, Neamţ, Iaşi, Galaţi, Ilfov, Hunedoara şi Arad s-au aflat sub avertizare cod galben de ceaţă până la ora 11.00.

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, se circulă în condiţii de ceaţă pe autostrăzile A1 Sibiu – Deva, A3 Turda – Gilău, A10 Aiud – Turda şi pe drumuri din numeroase judeţe ale ţării, precum Călăraşi, Ialomiţa, Hunedoara, Maramureş, Bacău, Neamţ, Iaşi, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Arad.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteză redusă, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să nu facă depăşiri riscante, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să adopte o conduită preventivă la volan.

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri naţionale şi pe autostrăzile A1, A3 şi A10, din cauza ceţii, care reduce vizibilitatea între 200 şi 50 de metri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu