Ce avantaje au structurile metalice? (A)

În zilele noastre, construcțiile metalice sunt din ce în ce mai numeroase. Această practică, folosită mai ales pentru echipamentele industriale, se dezvoltă tot mai mult în toate domeniile ce necesită depozitare și organizare optimă.

Se poate spune că “fenomenul inoxului” chiar începe să ia proporții atunci când vine vorba despre confecții metalice inox, acestea fiind utilizate în sectoare din: industrie alimentară, laboratoare, Horeca, producție/procesare de fructe sau legume, carmangerii și măcelării, depozie și chiar garaje.

Avantajele economice ale unei structuri metalice

Costul unor construcții pe bază de structuri metalice sunt cu 10-30% mai mici față de alte materiale Viteza de construcție a unei structuri din inox, care necesită fundații mai puțin adânci decât o structură convențională, permite realizarea de economii financiare datorită timpului redus de construcție.

Impactul structuri metalice asupra mediului

La ora actuală, când toate acțiunile se concentrează pe sustenabilitate și impact minim asupra naturii, este interesant de observat faptul că structurile metalice participă și ele la acest proces. În timpul construcției lor, structurile metalice au marele avantaj că pot fi executate cu resurse minime de apă, procesul de realizare fiind unul puțin poluant. În plus, datorită faptului că nu necesită să fie tratate cu produse chimice, structurile metalice sunt soluții ecologice.

Tot legat de impactul asupra mediului poate fi punctat și faptul că structurile din inox și confecțiile metalice sunt 100% reciclabile, deci pot fi reintroduse în circuit, fără a deveni elemene de poluare.

Rezistența unei structuri metalice: un avantaj major

Construite din oțel sau din inox, structurile metalice sunt durabile în timp. Într-adevăr, în confecționarea lor sunt utilizate materiale premium, cu proprietăți excepționale ceea ce le oferă rezistență la intemperii și la substanțe chimice care ar putea afecta aspectul sau funcționalitatea acestora. În plus, un alt plus al lor este că sunt mai rezistente la cutremure decât structurile tradiționale, ceea ce reprezintă un avantaj important în zonele cu predispoziție seismică. Structurile metalice nu sunt, deci, predispuse la prăbușire.

După cum tocmai s-a văzut, structurile metalice prezintă numeroase avantaje deloc neglijabile, în special din punct de vedere economic și ecologic. Acestea nu necesită o întreținere deosebită și sunt rezistente la prăbușiri. În plus, datorită flexibilității materialului din care sunt făcute, structurile din oțel pot fi adaptate și incluse într-o varietate mare de construcții arhitecturale.

Cu siguranță te gândești deja ce beneficii ar aduce sistemele metalice personalizate afacerii tale, dar mai simplu, consultă oferta unei companii specializate a cărei activitate este de a realiza structuri din inox şi confecții metalice. Astfel, vei descoperi multe alte informaţii despre acestea şi avantajele lor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu