Cât va câştiga Moderna de pe urma vaccinului anti-COVID

Foto: Reuters

Compania Moderna va câștiga mulți bani cu vaccinul său anti-Covid. Dar cât de mulţi, acesta este un subiect de dezbatere, indică o analiză a revistei STAT.

Publicaţia e de părere că Moderna va fi foarte bine răsplătită pentru dezvoltarea vaccinului „care a schimbat faţa lumii”, chiar dacă optimismul analiştilor s-a mai temperat.

Consensul în rândul analiștilor de pe Wall Street consultaţi de STAT este că vaccinul Moderna va aduce venituri de aproximativ 11 miliarde de dolari anul acesta. Ele vor scădea la aproximativ 7 miliarde de dolari în 2022 și se vor stabiliza la aproximativ 5 miliarde de dolari pe an până în 2030.

Nu toţi analiştii sunt însă de acord cu aceste estimări. Luni, Bank of America a retrogradat acţiunile Moderna, prognozând o scădere a veniturilor companiei și evaluând estimările anterioare ca „nerealiste”. Analistul băncii de investiţii SVB Leerink, Mani Foroohar, citat de STAT, a susținut un punct similar, argumentând că vânzările Moderna vor scădea mult mai repede decât se așteaptă piața din pricina competiţiei de pe piaţa vaccinurilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu