Cât de mari vor fi taxele și impozitele locale anul viitor? Cetățenii au cuvântul!

Foto: Dan Bodea

Primăria municipiului Cluj-Napoca a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre privind „stabilirea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale pentru anul 2022.

„Etapa consultării publice are loc în perioada 6-19 august 2021. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr. 7 sau la orice primărie de cartier”, se arată pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca.

Potrivit articolul 4 din proiect, începând cu 1 ianuarie 2022, se propune indexarea (majorare – nota red.) impozitelor și taxelor locale cu rata inflației de 2,6%. De asemenea, tot de anul viitor s-ar putea aproba cota de impozitare de 0,1% asupra valorii impozabile a clădirilor rezidențiale deținute de persoanele fizice și juridice și de 0,2% asupra valorii impozabile a clădirilor nerezidențiale deținute de persoane fizice și juridice. La valorile astfel stabilitate se vor aplica următoarele cote adiționale: 20% pentru clădirile rezidențiale din zona de impozitare A, rezultând astfel cota finală de 0,12%, 15% pentru clădirile rezidențiale din zona de impozitare B (0,115% valoare finală), 10% pentru clădirile rezidențiale din zona de impozitare C (0,11% valoare finală) și 5% pentru clădirile rezidențiale din zona de impozitare D (0,105% valoare finală)

De asemenea, proiectul de Hotărâre păstrează vechiul sistem de bonificații, dar și mărimea acestora, adică reducerea de 10% pentru plata până în data de 31 martie a impozitului/taxei pe clădiri, a impozitului/taxei pe teren și a impozitului pe mijloacele de transport.

Distribuie:

Postaţi un comentariu