Cardiologia de ultimă oră ajunge la Cluj. Monza-Ares deschide un Spital de Cardiologie în oraș

Deschiderea oficială a Spitalului de Cardiologie Monza-Ares. (foto: Dan Bodea)

Joi dimineața a avut loc la Cluj deschiderea oficială a spitalului privat Monza-Ares, rețea care deschide în orașul nostru un spital de cardiologie, dotat pe partea de cardiologie clinică și cardiologie intervențională (minim invazivă). La deschidere au participat Iulian Pleșcan, directorul operațional al spitalului Monza-Ares din Cluj, Luca Militello, CEO al rețelei de spitale Monza-Ares, Dr. Șefan Moț (medic primar cardiolog), Dr. Radu Căpâlneanu (medic cardiolog), Istvan Vakar, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, Andreea Marin și Cătălin Botezatu, ambii foști pacienți ai spitalului Monza-Ares din București.

Rețeaua Monza-Ares mai are spitale și în București și Constanța, iar în curând vor deschide un altul și la Pitești. În noul spital privat de cardiologie din Cluj vor activa opt medici cardiologi, cinci electrofiziologi, zece cardiologi clinicieni, douăzeci și patru de asistente și personal auxiliar. Dispus pe trei niveluri, spitalul are două săli de angiografie, cinci rezerve cu câte două paturi, o sală post-anestezie și opt cabinete medicale. Spitalul funcționează deja din noiembrie, deși deschiderea oficială a avut loc abia astăzi. Mai mult, începând de la jumătatea acestui an, Spitalul de Cardiologie din Cluj va avea contract și cu CAS Cluj.

Andreea Marin a fost cea care a deschis discuția, salutând deschiderea acestui spital în Ardeal și povestind propria sa experiență în calitate de pacient al spitalului. Luca Militello, CEO al Monza Ares a vorbit despre performanța trustului, anunțând că din 2013 până în 2018 numărul de operații executate în spitalele Monza a crescut de 10 ori, anul trecut realizându-se un total de 10.000 de operații în toată țara: „Noi vindem un produs deosebit, noi vindem sănătate, iar în calitate de coordonator al unei echipe de peste 300 de specialiști, vă pot spune că facem acest lucru la standardele cele mai înalte“, a spus Luca Militello.

Directorul operațional al Monza-Ares Cluj, Iulian Pleșcan, a descris dotările acestui spital de cardiologie, al doilea spital regional al rețelei, dar și despre performanțele spitalului din Constanța și despre complementaritatea sistemului privat de sănătate cu cel public.

La întâlnirea cu presa a fost prezenți și doctorii Ștefan Moț și Radu Căpâlneanu. Aceștia au făcut referire la utilitatea unui astfel de spital menționând faptul că în România afecțiunile cardiologice sunt sub-diagnosticate și sub-tratate, lucru demonstrat și de faptul că în țara noastră se fac de 5 ori mai puține operații cardiologice decât în țările occidentale. Echipa Cardio-Team din care fac parte și doctorii mai sus amintiți va opera acum în privat în mod exclusiv doar în rețeaua Monza-Ares, dar o parte dintre medici își vor continua și activitatea din sistemul public de sănătate.

Din partea autorităților locale a fost prezent la deschidere vicepreședintele CJ Cluj, Istvan Vakar, care i-a asigurat pe reprezentanții Monza-Ares de sprijin din partea instituțiilor statului, în măsura în care sistemul privat de sănătate este complementar celui public.

monza ares monza ares spital Monza Ares spital
<
>
Directorul operațional al Spitalului de Cardiologie Monza-Ares din Cluj-Napoca. (foto: Dan Bodea)
Distribuie:

Postaţi un comentariu