„Camionul de Crăciun” a ajuns în Transilvania. Acțiunea este organizată de Fundația „M & V Schmidt” și „Die Johanniter”

„Camionul de Crăciun”, o acțiune caritabilă ajunsă la cea de-a cincea ediție și care vizează satele din județul Brașov, a ajuns la beneficiari, prin susținerea Fundației „M & V Schmidt” și a fundației germane „Die Johanniter”.

Peste 1000 de pachete au ajuns la familiile nevoiașe din județul Brașov, cu câteva zile înainte de Crăciun. Astfel, pachetele care conțin alimente de bază, produse de igienă și rechizite pentru copii, au ajuns la familiile categoriilor sociale vulnerabile din satele Bunești, Criț, Viscri, Roadeș, Meșendorf, Rupea. De asemenea, și alte fundații din județul Brașov, precum Fundația Mihai Eminescu Trust, Fundația Tabaluga, Internatul de copii din Rupea și Asociația Nowero, s-au bucurat de aceste pachete.

Proiectul „Johanniter-Weihnachtstrucker” a ajuns, în 2021, la ediția cu numărul 28, fiind susținut de un număr impresionant de voluntari și donatori, numeroase companii, școli, grădinițe și asociații din Germania. An de an, „Die Johanniter” trimite în scop umanitar pachete conținând alimente de bază pentru persoanele nevoiașe, în special în Europa de Sud-Est.

Fundația germană „Die Johanniter” este una dintre cele mai mari și mai cunoscute asociații caritabile din Europa. Aceasta a fost fondată în 1952 și se bucură de sprijinul a peste 40.000 de voluntari activi și 1,25 milioane de membri sponsori.

Fundația „M & V Schmidt” are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România.

La inițiativa Veronicăi Schmidt, fundația derulează, începând din 2017, un program de after school, la Casa Kraus, în satul Criț. Și în acest an, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Fundația „M & V Schmidt” a oferit, celor 12 copii înscriși în program, cadouri care să le aducă bucuria Crăciunului în suflet.

De asemenea, pentru că sprijinirea educației reprezintă una dintre preocupările majore ale fundației, aceasta a donat, în luna decembrie, 30 de pachete cu toate cele necesare pentru școală (ghiozdane, rechizite, penare) unui centru de plasament din județul Călărași.

Distribuie:

Postaţi un comentariu