Călin Popescu Tăriceanu, întâmpinat cu huiduieli la Cluj: „Nu vrem să fim conduși de hoți”

Foto: Dan Bodea

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost întâmpinat, marți, la sediul partidului din Cluj-Napoca de un grup de câteva persoane care au scandat ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi” sau ”Susţinătorii hoţilor nu au ce căuta la Cluj”. Protestatarii i-au cerut să semneze pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”. Pe afişele lor erau mesaje precum ”ALDE a mai câştigat un penal” (cu referire la Marius Nicoară – n.r.), ”Suntem cu ochii pe voi” sau ”Legi pentru cetăţeni, nu pentru politicieni”.

De asemenea, o tânără a spus la megafon că ”susţinătorii hoţilor nu au ce căuta la Cluj”.

Președintele Senatului a venit la Cluj pentru a marca „dezertarea” din PNL a senatorului de Cluj, Marius Nicoară, și înscrierea sa în ALDE. Marius Nicoară a fost condamnat definitiv în martie 2018, la un an de închisoare cu suspendare, de Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce în 2014 s-a urcat băut la volan și a provocat un accident în urma căruia o persoană a fost rănită. Nicoară s-a mai făcut remarcat și prin faptul că în 2010 a fost surprins uitându-se la un film porno în parlament.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Călin Popescu Tăriceanu a declarat într-o conferinţă de presă, că, prin numărul mare de cazuri instrumentate de DNA, în special pentru abuz în serviciu, România a ajuns să fie considerată ţara cea mai coruptă din Europa: „Dosarele instrumentate la DNA pe corupţie, cred că 90% sunt pe abuz în serviciu, care este considerată ca o infracţiune conexă corupţiei. Alţii nici măcar nu sunt acuzaţi direct ei pentru abuz în serviciu, ci participare indirectă la abuz în serviciu. Toate lucrurile acestea au transformat România într-un exemplu pe care eu îl deplâng, adică România a devenit, cu ajutorul DNA, ţara cea mai coruptă din Europa, prin numărul de cazuri de corupţie raportate, că noi raportăm şi ăia îşi imaginează toate grozăviile. Codurile, în loc să fi fost supuse, la momnetul adoptării, unui proces de dezbatere în parlament, ele eu fost create în birouri sau laborator de un grup de specialişti (…) Şi au fost adoptate nu pe repede înainte, ci pur şi simplu prin ordonanţă de urgenţă. În ultimii ani am văzut făcute întra-devăr de specialişti, practicieni ai dreptului, adică judecători, profesori universitari, o serie de comentarii critice la adresa acestor coduri. Mai mult decât atât, noi am văzut că aceste coduri au permis abuzurile care s-au petrecut în ultimii ani ai justiţiei. Un exemplu mai facil care îmi vine la îndemână este cel al abuzului în serviciu. După cum ştiţi, abuzul în serviciu nici măcar nu este incriminat în alte ţări din Europa”.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că a venit la Cluj în special cu ocazia trecerii senatorului Marius Nicoară de la PNL la ALDE: „Am venit astăzi la Cluj cu o ocazie bine conturată şi motivată, este vorba despre decizia vechiului meu coleg Marius Nicoară (…) să devină membru ALDE şi să se alăture ALDE, singura formaţie autentic liberală din România”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu