Călătorie uimitoare în timp și spațiu

Călătorii uimitoare prin spațiu și timp, pentru curioşi de toate vârstele, vor avea loc, începând de astăzi, la Iulius Mall Cluj.

Planetariul gonflabil îi va transporta pe „turiștii spațiali” mai departe de Calea Lactee, prin intermediul proiecțiilor „Scurtă Prezentare a Cerului”, „Aventură în Sistemul Solar” și „Incredibilul Soare”. Pentru copii va avea loc o reprezentare specială a Patrulei Zula, care trebuie să călătorească în timp până la începuturile planetei Pământ. Cu mic, cu mare descoperim universul, la Iulius Mall Cluj!

În intervalul 15 – 26 septembrie 2022, curioșii vor putea să „își desprindă” picioarele de pe Terra și să cutreiere spațiul cosmic.

La Planetariul gonflabil, aflat la parterul Iulius Mall, în Atriumul principal, vor avea loc spectacole din oră în oră, în intervalul 10.00 – 21.00. Principala proiecție de 180 de grade se numește „De pe Terra în Univers” și reprezintă o călătorie uimitoare prin spațiu și timp, în Universul Observabil. Curioșii mai pot participa și la proiecțiile speciale „Scurtă Prezentare a Cerului”, „Aventură în Sistemul Solar” și „Incredibilul Soare”. Prețul unui bilet, valabil pentru o reprezentație, este de 30 de lei.

 Pentru copii va rula o aventură specială – „Cu picioarele pe Pamânt” -, unde Patrula Zula călătorește până la începuturile Terrei, pentru a dejuca planurile malefice ale Deliriei, care fuge în trecutul preistoric al Pământului, pentru a arunca ilegal deșeurile toxice. Pe lângă experiența unei proiecții 180 de grade, cei mici vor învăța și despre importanța reciclării. Dacă vă achiziționați un bilet la cel puțin una dintre proiecții, cât și un bilet la Patrula Zula, beneficiați de o reducere de 10 lei. Și aici proiecțiile vor avea loc din oră în oră, începând cu 10.30 și terminându-se la 20:30.

 

Planetariul are diametru de 8 metri și dispune de un proiector digital special, ce poate oferi un spectacol pentru 30 de spectatori. Timp de 30 de minute, atât cât durează fiecare proiecție, participanții de toate vârstele vor afla informații despre galaxii, cea mai mare stea din Univers, satelitul Pământului și multe alte curiozități.

Imagini cu Terra văzută din spațiu, călătorii spre locurile unde se nasc stelele, imagini spectaculoase cu Calea Lactee, dar și cu galaxii de la marginea Universului Observabil vă așteaptă la Iulius Mall Cluj, iar mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu