Cablurile negre, amplasate în punctele cheie ale orașului, iau pulsul traficului

Foto: Dan Bodea

Începând de o săptămână, pe principale artere din municipiul Cluj-Napoca, au apărut mai multe cabluri negre, care par a fi uitate de autorități în stradă. Din loc în loc, două cabluri paralele traversează carosabilul. Nu este vorba de neglijență, ci de un studiu de mobilitate. Altfel spus, misiunea cablurilor este de a lua pulsul traficului.

Adrian Raulea, Șeful Serviciului Strategie și Dezvoltare Locală, a declarat pentru Transilvania Reporter că Ministerul Dezvolătrii Regionale și Administrației Publice a demarat un proiect mai amplu care vizează fluidizarea traficului din principalele orașe ale României, printre care se numără și Clujul.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Este vorba în primă fază de un studiu de mobilitate. Acesta este realizat la Cluj-Napoca de firma Arup. Acest studiu se realizează concomitent și în alte orașe din România: București, Iași, Timișoara, Craiova, Oradea etc. Cablurile respective fac anumite măsurători. Se măsoară numărul de mașini care trec prin zona respectivă într-o anumită perioadă de timp, care este viteza cu care circulă mașinile în zona respectivă. Au fost amplasate mai multe astfel de cabluri în zonele cheie ale orașului. Rezultatele obținute vor fi folosite pentru modelarea traficului, pentru a găsi soluții în ceea ce privește gestionarea traficului. Proiectul este mult mai amplu, acest studiu reprezintă doar o primă etapă. Partea relevantă va începe abia după adunarea tuturor datelor. Planul de mobilitate al orașului va fi realizat pe o perioadă de 20 de ani cu soluții pe termen scurt, mediu și lung”, a spus acesta.

Întrebat dacă există o aprobare din partea Poliției Locale pentru amplsarea cablurilor respective, Adrian Raulea a spus că oamenii legii știu despre proiect: „Nu văd de ce ar trebui o aprobare în acest sens. Ei știu de noi”, a spus acesta.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Cablurile vor fi ridicate la începutul lunii martie, urmând ca datele să fie analizate în vederea găsirii unor soluții de fluidizare a traficului.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. un tip says:

    Chiar am vazut in CJ pe Calea Turzii si nu stiam ce gropi mai noi sunt pana am obs ca sunt cabluri..oricum suna foarte urat cand treci peste ele

Postaţi un comentariu